Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes se vrátí u kupé střední třídy k označení CLK

Michal Fokt
Diskuze (6)
Označení Mercedes-Benz C-Class Coupe není zase tak sexy, jak si asi ve Stuttgartu mysleli, v příští generaci se asi céčkové kupé vrátí k tradičnímu označení CLK a s tím bude souviset i menší změna charakteru.

Před nějakým časem Mercedes-Benz zkonstatoval, že jeho systém značení jednotlivých modelů vyvolává v řadách zákazníků vcelku oprávněný chaos. Doplnění řad A, C, E a S o trojpísmenné kódy CLK, CLS, SLK, GLK a SLS začalo mít namále poté, co se Mercedes rozhodl jejich množství zredukovat.

Nakonec se to povedlo do dnešních dnů jen v jednom případě - na odpočinek se odebrala značka CLK, tedy kupé (a kabriolet) na bázi modelů střední třídy, tedy řady C, které nahradilo lakonické označení C- Class Coupe. Tedy přesněji řečeno CLK transformovalo v kupé třídy E a céčkové kupé jej odspoda doplnilo, to ale na skutečnosti, že ško o kupé střední třídy, nic nemění. Potřebný efekt to každopádně očividně nemělo, protože se podle nejnovějších informací ze zákulisí karta obrací a příští generace céčkového kupé už bude zase CLK.

Ba co víc, spolu s návratem známého označení se chystají mnohem důkladnější změny - CLK se prý stane "velmi emotivním autem pro řidiče", z něhož bude mít těžkou hlavu zejména BMW řady 2. Díky použití hliníku na střeše, blatnících, dveřích a víku kufru bude nové CLK také velmi lehké a zákazníci se určitě také nebudou zlobit, že při přibližném zachování rozměrů bude CLK disponovat prostornější kabinou.

Přestože se nové CLK objeví až v roce 2015 nebo dokonce až 2016, už se objevují informace, že základem nabídky motorů bude přeplňovaný čtyřválec 1,6 l o výkonu 114 kW a o stupínek výš bude 2.0 Turbo se 135, 155 a 185 kW. Pak už přijdou na řadu šestiválce - Twin-Turbo V6 3.0 už poskytne 245 kW a vrcholnou verzí se stane (údajně) atmosférický (!)V8 4.0 s 340 kW. Společnost jim bude dělat naftový čtyřválec 2,2 l, jenž bude nabízen ve třech výkonových stupních se 125, 150 a 170 kW.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - Individualita
28. 5. 2013 08:48
Re: Trochu hokej
Kvůli té šíři se asi potýkají s tím značením, ale to nás přeci nemusí zajímat. Auta jsou to to kvalitní a většinou i krásná :-)
Avatar - beibej
27. 5. 2013 19:15
není to jinak?
Není BMW 2 kupé z 1er? A nebude spíš CLK konkurence pro 4er?
27. 5. 2013 17:42
Re: Trochu hokej
S neustálým rozšiřováním nabídky se "hokej" stal realitou všech tří německých prémiových značek. Já už se v tom vůbec neorientuju. Říct z hlavy všechny modely dneska dokáží asi jen prodejci, no možná ani oni ne ...
Avatar - CHerokee
27. 5. 2013 16:32
Re: Trochu hokej
Ale jejich auta jsou furt na špici a pokud chceš, svůj vytoužený typ nalezneš vzhledem šíři segmentu, který pokrývají...
Avatar - 3_diamanty
27. 5. 2013 16:22
Re: Trochu hokej
clovek by takyto chaos a hokej cakal u talianov alebo francuzov a pozrime sa ... ani samotni vzdy dokonali nemci sa nevedia dohodnut ;-) uz ani ti nemci nie su to co kedysi...