Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Countryman: Facelift oficiálně

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Countryman se po čtyřech letech v nabídce dočkal faceliftu. Výstavní premiéra byla naplánována na autosalon v New Yorku.

Úprava nepřináší zásadní změny, jen Countryman decentně posouvá vstříc dalším úspěšným rokům na trhu. Za zhruba čtyři roky, co se zprvu kontroverzní model prodává, se pro něj rozhodlo přes 350 tisíc zákazníků.

Facelift přinesl nejen přepracovanou přední masku s nově tvarovanými světlomety, LED mlhovky, sloužícími zároveň jako denní svícení, nové metalické barvy (zelenou Jungle Green, šedou Midnight Grey a modrou Starlight Blue), širší možnost individualizace exteriéru polepy či nižší naměřenou spotřebu paliva u stávajících motorizací. V tiskové zprávě se hovoří například i o nových, lehčích litých kolech či optimalizované akustické izolaci kabiny.

Změny proběhly také v interiéru, který by měl nyní působit o něco prémiovějším dojmem, například díky chromovaným částem na výdeších ventilace. Novinkou jsou temně podbarvené ukazatele rychlosti a otáček motoru, rychloměr zůstává klasicky uprostřed, přičemž ve verzi John Cooper Works je doplněn logem.

Countryman může sloužit v roli rodinného hatchbacku; i přes kompaktní délku 4.097 milimetrů nabízí 350 až 1170 litrů zavazadlového prostoru, velmi praktická jsou také zadní o 130 milimetrů posuvná sedadla, dělená v poměru 40:20:40.

Po technické stránce se nic významného neděje, na vrcholu potravního řetězce stále zůstává benzinová specifikace John Cooper Works o výkonu 160 kW, přeplňovaná šestnáctistovka v Cooperu S však posilnila ze 135 na 140 kW. Základem nabídky tak stále zůstávají verze One D se vznětovou šestnáctistovkou o výkonu 66 kW a benzinový One s atmosféricky plněným čtyřválcem o objemu 1,6 litru a výkonem 72 kW.

Samozřejmostí je splnění normy Euro 6 u všech agregátů, standardem je šestistupňová manuální převodovka, automat se stejným počtem převodových stupňů je (mimo verzi One D) za příplatek.

Faceliftovaný Countryman by se na evropských trzích měl objevit letos v červenci.

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
17. 4. 2014 09:24
Re: Mini?
Mini, nemini, koupilo přes 350 tis. zákazníků, kterým se líbí a chtějí jezdit něčím jiným než masy. :-! Komu se nelíbí, má na výběr dalších 6 modelů... :yes:
Avatar - grifith
17. 4. 2014 08:16
Re: Mini?
Chápu, že pro tebe to může být nehorázně škaredé, ostatním se to však může naopak líbit.
16. 4. 2014 21:56
Re: Mini?
Len prečo to musí byť tak nehorázne škaredé?
Avatar - 3_diamanty
16. 4. 2014 14:22
Re: Mini?
vw tiez neponuka "ludove auta" za babku aj ked to ma v nazve znacky ... to mas tak... v pripade miniho tiez v tom logiku nehladajme... tiez uz davno tvrdim ze s povodnym duchom a poslanim Miniho to uz nema nic spolocne.... vsetko je dnes biznis.... a aj ked bude mat 5m dlzky stale sa bade volat mini ;-) a nas to nemusi trapit.... a nema co trapit..... proste je to tak a inak nebude.....
Avatar - grifith
16. 4. 2014 13:42
Re: Mini?
Kvůli těmto názorům někdo bude přejmenovávat značku >:D :yes:
Ano, velikostí už Countryman není mini, ale Mini je to pořád. Pro mě je to prakticky nejpoužitelnější model z celého portfolia.