Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo MiTo QV nově s Alfa Active Suspension

David Bureš
Diskuze (13)
Nejmenší Alfa Romeo dostane nové adaptivní tlumiče Alfa Active Suspension.

Alfa Romeo představí na prosincovém autosalonu v Boloni model MiTo ve vrcholné verzi Quadrifoglio Verde, které bude vybaveno novým adaptivním podvozkem Alfa Active Suspension. To bylo vyvinuto ve spolupráci s firmou Magneti Marelli.

Nový systém s elektronicky řízenými tlumiči s proměnlivým účinkem má během jízdy snižovat chvění vozu, což povede ke zlepšení jízdního komfortu a jízdních vlastností.

Řidič bude moci pomocí systému Alfa DNA upravit nastavení podvozku v třech módech - Dynamic (pro sportovní jízdu), Natural (při běžné jízdě pomáhá snižovat spotřebu paliva) a All Weather, který je určen pro jízdu za deště, sněhu a dalších podmínek, kdy vozovka nemá takovou přilnavost.

Alfa Romeo slibuje vylepšení aktivní bezpečnosti MiTa i jízdního komfortu. Proměnlivý účinek tlumičů umožňuje například omezovat dynamický přenos zatížení automobilu při akceleraci (přitvrzením zadních tlumičů), nebo při jízdě v zatáčkách (přitvrzením tlumičů na vnější straně). Reakce auta se tak z pohledu řidiče napřímí. I s relativně velkými koly má být díky komfortnímu režimu Sky Hook podvozek pohodlný.

Novými prvky, dodávanými na přání, jsou 18palcová kola z lehkých slitin a skořepinová sedadla značky Sabelt z uhlíkových vláken. Karbon je viditelný na zadní straně opěradel, zatímco ostatní části jsou čalouněny Alcantarou. Design a provedení těchto sedadel s logem automobilky na opěradlech je inspirován modelem 8C.

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde je poháněna přeplňovaným čtyřválcem 1,4 TB MultiAir o výkonu 125 kW (170 k) při 5500 min-1 a točivém momentu 230 Nm, resp. 250 Nm v režimu Dynamic, při 2500 min-1.

S motorem spolupracuje šestistupňová převodovka C635 od Fiat Powertrain Technologies. Malý italský hatchback akceleruje z 0 na 100 km/h za 7,5 s a dosahuje maximální rychlosti 219 km/h. Spotřeba paliva v kombinovaném cyklu je 6,0 litrů benzinu na 100 km.

Poprvé bylo modernizované MiTo Quadrifoglio Verde představeno na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu, tento italský hot-hatch s logem čtyřlístku byl k vidění i na frankfurtském autosalonu.

David Bureš
Diskuze (13)
23. 3. 2012 09:56
Re: Fantazie
23. 11. 2011 22:37
Re: Fantazie
Nejsem, i když VW má řadu aut na kterou se miniprodukce zpoza Apenin nechytá ani náhodou. Ale nejen VW. Třeba na takovej Swift nebo SX4 italští soudruzi nemají ani náhodou. Proti MiTu je stylovka i ten indickej Rapid od škodovky.To jenom někteří tupí molouvé myslí, jak jsou in, když furt dokola opakují sto let staré fráze.

No, jak praví klasik, piš holoubku piš, brzy zcepeníš - tedy to tvoje curwaspocíno....ještě, že tady v Evropě máme tu KIU, ona už ten cirkus FIAT brzy vymaže definitivně. Stačí porovnávat porovnatelné a ne furt czhlížet k VW, to by vás italofily i ty vaše idóly z turína či milána za chvíli z toho záklonu mohl rozbolet krk.
23. 11. 2011 09:37
Re: Fantazie
Maximálně jsi asi ty vykulenej z designu VW...
23. 11. 2011 09:20
Re: Fantazie
To vidím, že jsi ironii nepochopil. Jinak nazývat Citigo stylovkou, to u tebe není mimo mísu, ale přímo mimo nočník. Nebo za stalovku považuješ snad tu směšně vykulenou bouli? To už taky ne....ale neboj se, oni to Číňani dají taliánům do cajku. :-)
23. 11. 2011 08:49
Re: Fantazie
.... zatímco produktům Škodovky a jiných se po letech budou stavět památníky a vejdou do encyklopedií automobilismu :yes: