Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi ASX Black: Černobílé diamanty

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Britské zastoupení Mitsubishi začíná prodávat na Ostrovech limitovanou edici malého SUV ASX s názvem Black.

Na firemní fotografii vidíme auto paradoxně v bílé barvě, ale je k dostání i v modré, stříbrné, šedé a červené metalíze. A nechybí ani černá perleť. Ale proč se omezená série jmenuje Black?

Jednoduché, podívejte se na nárazníky, prahy, masku, střechu a sedmnáctipalcová kola. Také interiér je v kůži stejné barvy a patřičný efekt mu dodávají karbonové doplňky.

Na výběr jsou dva motory: benzinový 1,6 MIVEC (86 kW/ 6000 min -1, 154 Nm/4000 min-1) spojený s pětistupňovou manuální převodovkou a turbodiesel 1,8 DiD (110 kW/4000 min-1, 300 Nm/2000-3000 min-1). Ten je pro změnu kombinován výhradně se šestistupňovým manuálem. U zážehové šestnáctistovky je poháněna pouze jedna náprava, v případě naftového motoru mají Britové k dispozici znaky 2WD a 4WD.

ASX v této omezené sérii přebírá standardní elektrický posilovač, start-stop systém, brzdy s rekuperací, díky které se dobíjí palubní akumulátor a pneumatiky s nízkým valivým odporem. Součástí základní výbavy jsou i diodová světla. Navíc přidává kontrolu stability a trakce M-ASTC (Mitsubishi Active Stability and Traction Control), navigaci Kenwood, zadní parkovací kameru a přípojku pro iPod.

Ceny začínají na 21.099 librách (necelých 633.000 Kč), za zmíněné metalízy a perleť se ovšem připlácí, základem je jen bílá barva. Záruka je tříletá komplexní, na prorezivění karoserie pak dvanáctiletá. Do servisu stačí zajet jednou ročně, pokud nepřekročíte stanovené limity (20 tisíc km u 1,6, respektive 15,2 tisíce u 1,8 DiD).

Aleš Dragoun
Diskuze (0)