Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi New Stage 2016: Plány na další tři roky

Michal Fokt
Diskuze (2)
Tři diamanty mají v plánu zlepšit svou konkurenceschopnost. V průběhu následujících tří let tak přijde několik nových modelů i modelových obměn stávajících aut.

Mitsubishi oznámilo svůj krátkodobý plán obnovy modelové nabídky New Stage 2016 a současně poodkrylo svou strategii i do vzdálenější budoucnosti. Novou krev do žil vlije značce fiskální rok 2014, jenž začíná 1. dubna a první novinkou v řadě bude nová generace pick-upu, známého u nás jako L200.

O rok později přijde na řadu modelová obměna u malého SUV ASX a ve stejném období dojde i na pátou generaci modelu Pajero, ta současná už také pár let trošku přesluhuje a počítá se i s nástupcem minivanu Delica D:5. Chystá se také obohacení modelové nabídky o zatím blíže nespecifikovaný malý vůz s plug-in hybridní technikou, to už se ale bavíme o fiskálním roce 2015. V roce 2016 nastane čas pro velké SUV taktéž s plug-in hybridním pohonem.

Zdá se vám to docela málo? Dobrý odhad. Mitsubishi totiž chce nejen inovovat, ale také dále šetřit. Zatímco v roce 2010 vyrábělo 23 modelů aut na 12 různých platformách, letos je to 18 modelů na 9 platformách a v roce 2016 ponese logo tří diamantů jen 13 modelů na sedmi platformách. Nástupce tedy dostanou jen ty nejperspektivnější modely s největším prodejním potenciálem. Jakým směrem se bude vyvíjet u Mitsubishi design, naznačují nedávno představené koncepty pro letošní tokijský autosalon.

Tato úsporná opatření ale nebudou mít vliv na střednědobý plán automobilky stát se jedním z hlavních hráčů mezi výrobci elektromobilů. V roce 2020 by elektromobily a plug-iny měly tvořit pětinu nabídky vozů značky.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Ada je zase tady
10. 11. 2013 13:23
Tohle Mitsi zabije
Přitom krásná moderní auta dobře umí: [odkaz]
Avatar - Jaros71
9. 11. 2013 18:46
Nový design..?
Tedy rozhodně lepší než nynější Outlander..! ;-)