Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi v Tokiu: Tři hybridní koncepty

Jan Mička
Diskuze (1)
43. autosalon v Tokiu otevře brány již za tři týdny. Mitsubishi nyní představuje, co uvidíme na jeho stánku.

Expozice automobilky Mitsubishi představí 17 modelů, jedny z nejdůležitějších jsou následující tři koncepty. První upoutávky se objevily již na začátku října, nyní však máme v ruce hmatatelnější informace.

Největší a zároveň nejkontroverznější koncept nese označení GC-PHEV. Předobraz budoucího rodinného SUV je vybaven plug-in hybridní technikou, která je tvořena přeplňovaným třílitrovým šestiválcem a elektromotorem. Automobilka neuvedla informace týkající se výkonu či dynamicky, jasná je pouze automatická osmistupňová převodovka a vysokokapacitní akumulátory.

Další novinkou je crossover Mitsubishi XR-PHEV. Na první pohled zaujme dynamickým vzhledem, o jízdních výkonech se prozatím můžeme jen dohadovat. Stejně jako výše zmíněný obr je plug-in hybridem, o čemž ostatně vypovídá samotný název. V útrobách najdeme přeplňovaný agregát MIVEC o objemu 1,1 litru a elektromotor. Ze srovnání rozměrů se dá odhadovat, že se vůz velikostně zařadí k Opelu Mokka, Škodě Yeti nebo Nissanu Qashqai.

Výčet očekávaných novinek uzavírá koncept Mitsubishi AR. Je postaven na stejném základu jako městský crossover XR-PHEV, sdílí také pohonné ústrojí. Podle automobilky vůz nabídne agilní chování městských vozů ve spojení s prostorností rodinných MPV. Konkrétní informace se dozvíme 22. listopadu po oficiální premiéře.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - PTS
2. 11. 2013 15:06
Mno...
Tyto vozy hýří originalitou. Je znát, že Mitsubishi se snaží experimentovat s různými tvary, proporcemi, detaily a tak podobně. Mno a podle reakcí veřejnosti je buď použije nebo nikoli. Je to dobrý tah :yes:

Jediné, co bych možná vytkl jsou zadní světla všech vozů... né že by byla nepovedená, ale připadá mi, že z aut dělají přílišné optimisty - snílky, ačkoli zepředu působí spíše jako realisti...

Těším se na další generace vozů :-) :yes: :yes: