Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Alfa Romeo Giulietta: Stará známá v nových šatech (+video)

Jan Mička
Diskuze (60)
Alfa Romeo přiveze do Ženevy modernizovaný hatchback Giulietta. Změn je poměrně málo, jsou ale okamžitě rozpoznatelné.

O automobilce Alfa Romeo se v současnosti nejčastěji mluví ve spojitosti se sedanem Giulia, který jsme si živě prohlédli už na loňském autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, nyní by však měli zbystřit také milovníci hatchbacků. Italové totiž modernizovali horkokrevnou Giuliettu, a přestože to se změnami moc nepřeháněli, je vůz od varianty uvedené v roce 2010 snadno rozpoznatelný.

Modernizace je patrná zejména vpředu. Spodní část nárazníku se středovým otvorem pro přísun čerstvého vzduchu k motoru je nyní dynamičtější a protáhlejší trojúhelníková maska chladiče nese výraznější orámování. V nabídce se objeví nová provedení litých kol a zahraniční zdroje dokonce hovoří o novém logu ve stylu Giulie. Z fotografií to ale zatím není patrné.

Interiér kompaktního hatchbacku se změnil pouze minimálně. V podstatě se bavíme pouze o novém čalounění a obložení přístrojové desky, důležitá je ale technika. Ve standardu najdeme pětipalcový dotykový displej infotaimentu Uconnect, který vás ve vyšších verzích dokáže prostřednictvím služby Live Services připojit k účtům na sociálních sítích.

Vedle standardních provedení najdeme v nabídce i ostré Veloce (dříve QV) s přeplňovaným čtyřválcem 1750 TBi. Má výkon 176 kW, točivý moment 300 N.m, a při využití overboostu máte k dispozici dokonce 340 N.m. Vůz zrychlí z 0-100 km/h za šest sekund a dokáže se rozjet až na 243 km/h. Od běžných verzí se liší také vzhledově – má dvě koncovky výfuku, sportovnější nárazníky, černé kryty vnějších zpětných zrcátek, sportovní sedadla a volant s plochou spodní částí.

Vůz nabídne tři verze čtyřválcové čtrnáctistovky (88, 110 a 125 kW), vznětovou šestnáctistovku s 88 kilowatty a 280 newtonmetry, a vznětový dvoulitr se 110 a 125 kilowatty. Cena vozu v Itálii startuje na 22.200 eurech (asi 600.000 Kč), vrcholné provedení Veloce vychází po přepočtení na koruny na téměř 950.000 korun (34.900 eur).

Jan Mička
Diskuze (60)
28. 2. 2016 16:01
Re: Ne
Je tu ale nieco cim Giulietta vyslovene zaostava za konkurenciou? Mimo to ze neprisli s vyslovene novym designom ...? U VW ten novy vzhlad urcite prilaka novych zakaznikov aj ked vramci modernizacie vyrobca zase na niecom usetri. Hlavne ze je nejaka zmena.
Avatar - eightyfive
26. 2. 2016 12:29
Re: Ne
Giulia bude v predaji v lete, ta 500-konova? To akoze zachrani automobilku? :-|

Facelift Giulietty je krokom vpred? Aky facelift, logo a naraznik? Tu sa bavime o tom, ze o to auto musi byt realny zaujem na trhu, musia byt predaje, aby Alfa zila dalej a nie ze "mne sa to paci, tak je to vyborne". Bez ruzovych okuliarov, ten interier je nemoderny a zastaraly, presne ako tu pisu viaceri, ovela lepsie vyzeral v 2010 s retro packami, teraz je prilepeny displej na palubovke. Moderne motory? Ehm..

Facelift MiTo - no pockajme si, ako to dopadne, ale podla vsetkeho zadok vyzera plus minus ako teraz. Co je na 8 rocne auto fakt haluz. [odkaz]
Avatar - eightyfive
26. 2. 2016 12:19
Re: kto si ju kupi? Trebars ja :)
Akurat, ze Citroen mi je uplne ukradnuty :-! Ja by som si prial, aby Alfa nezanikla a je zalostne sa pozerat, ako ide do zahuby... ;-\
Avatar - praděda7
26. 2. 2016 11:39
Re: "Maska v nárazníku"
Jinak se mě Julinka líbí. Hlavně v antracitové barvě. Jo, a parádní pedály.
[odkaz]

.........akorát, že jim tam jeden chybí....... >:D
Avatar - praděda7
26. 2. 2016 11:31
Re: "Maska v nárazníku"
Tož pátrám a pátrám, ale žádný GTI s červenou linkou vzadu vypátrat nemůžu. Jo, bylo jedno GTI se dvěma červenými proužky na mřížce chladiče. Tak to se mě moc líbilo a málem jsem koupil, kdybych se neprojel s Mazdou3 MPS....... ;-)