Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moto Guzzi V85 půjde po krku cestovním endurům od BMW

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Moto Guzzi má v plánu návrat mezi výrobce cestovních endur. Důkazem je koncept V85, který se má proměnit v sériový model.

Hlavní hvězdou a zároveň i největším překvapením expozice značky Moto Guzzi se na mezinárodní výstavě motocyklů EICMA 2017 v Miláně, pořádané od 7. do 12. listopadu, stal koncept endura V85.

Tato novinka totiž není pouhým designérským cvičením nebo nostalgickou vzpomínkou na dobu, kdy Moto Guzzi běžně nabízela stroje vhodné k výletům mimo hladký asfalt, ale naopak pohledem do poměrně blízké budoucnosti.

Moto Guzzi V85 se totiž podle oficiálních materiálů společnosti stane technickým základem pro novou řadu motocyklů, s níž tradiční italská značka oslaví v roce 2021 své stoleté výročí. Prvním z nich se má stát právě enduro V85 jeho sériová výroba se má rozběhnout již v roce 2019.

Moto Guzzi představuje V85 jako motocykl, který je koncipován pro každodenní krátké jízdy i dálkové dobrodružné cesty. Základem stroje je zcela nově navržený trubkový rám, v němž je uložen nový vzduchem chlazený vidlicový dvouválec o objemu 850 cm3 s nejvyšším výkonem 59 kW (80 k).

Právě nový rám s novým motorem prezentovaným prostřednictvím konceptu V85 se stanou základem pro zmiňovanou novou řadu motocyklů. Samotné enduro pak spojuje novou moderní techniku s designem, jímž se lehce ohlíží do minulosti a především tvarem palivové nádrže a zvolenou kombinací svých barev připomíná motocykly Moto Guzzi, startující v polovině osmdesátých let v rallye Paříž-Dakar.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
11. 11. 2017 13:31
po krku
Vypadá pěkně, ale GSu po krku rozhodně nepůjde.....