Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motor z Nissanu GT-R se zřejmě objeví v dalších modelech Infiniti

Jan Mička
Diskuze (1)
Motor z Nissanu GT-R by se mohl dostat do dalších modelů Infiniti. Plyne to z vyjádření šéfa automobilky Johana de Nysschena.

Říkáte si, proč mluvíme o modelech Infiniti ve spojení s motorem z Nissanu GT-R? Nejnovější vydání modelu Q50 totiž tento motor má. Jistě, Infiniti Q50 Eau Rouge je zatím pouhý koncept, a kdo ví, jak to s jeho sériovou výrobou nakonec dopadne. Instalace dvakrát přeplňovaného šestiválce (objem 3,8 litru a výkon přes 550 koní) do dalších modelů Infiniti však dává smysl, což ostatně potvrdil i samotný šéf značky Johan de Nysschen.

V rozhovoru pro server Motortrend.com šel Johan de Nysschen více do hloubky. Podle něj by se nejvýkonnější motor z nabídky Nissanu mohl objevit asi ve třech modelech Infiniti. Nespecifikoval však, o které se jedná. Nejschůdnějším řešením by však bylo SUV QX70, kupé a kabriolet Q60 či něco úplně nového.

Otázkou zůstává, kolik by takový automobil nakonec stál. Vždyť jen Nissan GT-R u nás pořídíte od 2.530.000 Kč, což není až tak moc za kupé obdařené perfektní technikou a špičkovými jízdními vlastnostmi. Cena samotného motoru by se však v modelech Infitini mohla odrazit daleko větší měrou.

Jedna z posledních otázek Motor Trendu byla, jaká je předpokládaná cena Infiniti Q50 Eau Rouge. Podle šéfa značky něco okolo 100.000 dolarů (asi 2 miliony korun). Oproti nejdražší produkční verzi (Q50 Hybrid AWD) jsme tedy na rozdílu kolem 650.000 korun.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
8. 6. 2014 16:42
jo
mít zbytečných 100.000 dolarů, zajímal bych se víc o tento skvělý automobil. Q50 eau rouge je pozoruhodný auto. ježíšku,dyk sem hodnej... ;-)