Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejslavnější Nissan 350Z na světě je na prodej. Zahrál si v jednom filmu...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Za nejslavnější Nissan 350Z na světě je příznivci série Fast and Furious označováno kupé, které bylo jednou z hlavních čtyřkolových hvězd jejího třetího dílu. Nyní je tento vůz na prodej ve Velké Británii.

Fast and the Furious: Tokyo Drift je většinou díky skutečnosti, že v něm chybí hlavní hrdinové z předchozích a následujících filmů označován za nejslabší článek celé série, ale na druhou stranu v době svého uvedení přispěl ke zvýšení popularity driftování, z níž přitom zároveň sám těžil.

Dnes po více než deseti letech od své premiéry je tento film často považován za překonaný, ale stále má početné zástupy svých příznivců, jimž nevadí, že v něm nehraje Paul Walker a Vin Diesel se na konci doslova jen mihne. Naopak fanoušci tohoto filmu si užívají japonskou tuningovou scénu i samotné driftování.

Právě díky tomu je černé kupé Nissan 350Z, které ve filmu řídil „Drift King“ Takahashi, i dnes uváděno jako neslavnější 350Z na světě. Fanoušci tohoto vozu mají nyní jedinečnou šanci získat údajně nejlepší exemplář, který je jedním z několika používaných při natáčení.

Tento konkrétní Nissan pak má být jen jedním ze dvou 350Z přeživších útrapy při natáčení filmu a zároveň má být tím, který byl v lepším stavu a může se vedle úprav karoserie od společnosti VeilSide pochlubit i dvojitým přeplňováním svého 3,5litrového šestiválce a řadou dalších změn oproti výchozímu sériovému modelu.

Filmový Nissan 350Z je v současnosti nabízen k prodeji britskou společnosti Autologix Ltd. mimo jiné i prostřednictvím webu Auto Trader a jeho dosavadní majitel jej měl odkoupit přímo od Universal Pictures. Kupé z roku 2002 bylo původně registrováno v Japonsku a v současnosti má být ve špičkové kondici. Prodejce uvádí, že má najeto jen 11.000 mil (17.703 km). I díky tomu je jeho cena stanovena na 99.950 britských liber (zhruba 2.930.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Loptos
19. 12. 2017 09:00
Detstvo
Tak tak, to boli casy. Dokonca sme s chalanmi hravali aj NFS Underground 1&2 a bavilo nas to. Ale kazdy muz asi musi dospiet(mozno). Asi by som si dnes vybral za 2.4mil 540i a nejaky hybrid, C-HR? pre zenu :-) Nech som hoci velky fanusik.

PS: Vnutri som cakal vacsiu divocinu, je vidiet ze pri natacani ukazuju len rychlostnu paku 12 stupnovej prevodovky :-)