Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Největší flotilu patrových autobusů na bioplyn mají v Nottinghamu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Nottingham City Transport má ve svém vozovém parku 53 patrových autobusů Scania ADL Enviro400CBG City na bioplyn.

Flotila patrových autobusů na bioplyn, kterou provozuje společnost Nottingham City Transport, má být v současnosti největší na světě a v blízké budoucnosti se bude ještě rozšiřovat.

Společnost Scania v souvislosti s touto flotilou uvádí, že všech 53 patrových autobusů na bioplyn produkuje za rok oproti vozidlům spalujícím naftu o více než 3500 tun CO2 méně. Dále vypouštějí tyto autobusy za rok o 35 tun NOx méně a o 0,75 tuny pevných částic méně.

Patrové autobusy na bioplyn pro Nottingham City Transport jsou výsledkem spolupráce společností Scania a Alexander Dennis Limited (ADL). První jmenovaná firma je dodavatelem podvozků a motorů, zatímco ta druhá na ně montuje své karoserie s kompletně vybavenými interiéry.

Vozidla s dvojicí náprav mají rozvor 5894 mm, celkovou délku 11.455 mm, šířku 2550 mm a výšku 4306 mm. K pohonu slouží devítilitrové pětiválce Scania s nejvyšším výkonem 206 kW a točivým momentem 1350 N.m.

Cestující mohou v obou patrech těchto autobusů počítat s komfortem na stejné úrovni jako u běžných patrových autobusů. Ve výbavě pak nechybí Wi-Fi nebo USB porty.

Společnost Nottingham City Transport s ohledem na pozitivní zkušenosti s provozovanými patrovými autobusy na bioplyn plánuje pořízení dalších vozidel na toto palivo a snížení emisí škodlivých výfukových plynů svého vozového parku do roku 2020 o 90 procent.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)