Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Někteří majitelé Porsche dostanou sluneční brýle zdarma. Může za to kuriózní žaloba

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Jste-li majitelem některého z modelů Porsche s béžovým interiérem a kvůli odlesku světla jste si koupili sluneční brýle, stuttgartská automobilka vám je nyní musí proplatit.

Pokud vlastníte, nebo jste se alespoň někdy svezli vozem Porsche s béžovým interiérem, dost možná jste si všimli nepříjemného odrazu světla z palubní desky. Jedním z řešení problému je pořízení slunečných brýlí. To učinilo tolik majitelů auta, až z kuriózního problému vznikla hromadná žaloba.

Automobilka teď musí vlastníkům náklady navíc uhradit. Pokud jste tedy kvůli interiéru koupili brýle či učinili jiné úpravy, Porsche vám vyplatí odškodné od 50 do 175 dolarů. Maximálně tedy necelé čtyři tisíce korun.

Mezi poškozené patří majitelé vozů Porsche z let 2007-2016, jejichž interiér je laděn do některého z béžových odstínů. Těch má stuttgartská automobilka v nabídce hned několik – Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Gray či Sand Beige. Němci vyplatí i bývalé vlastníky, pokud si odškodné vyžádají do 21. září tohoto roku.

Pravdou je, že oslnění z palubní desky může být značným bezpečnostním problémem. Porsche však ke kauze uvádí, že nezaznamenalo žádnou zprávu o haváriích či věcných poškozeních, ke kterým by z výše popisovaného důvodu došlo. Aby se zabránilo nákladnému soudnímu řízení, mezi oběma stranami došlo k dohodě.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
14. 8. 2017 21:11
Re: Ten kdo si koupí světlý interiér a pak si ztěžuje,
Také to může být otázka materiálu (povrchové úpravy). Vím, že kůže se běžně odráží.
14. 8. 2017 21:07
Re: kontradikce
Ano, záleží na orientaci displaye. A ne všechny mají filtry orientované stejně. Nejlepším řešením by mělo být použít takové displaye, které ti dají vertikálně polarizované světlo. Skutečným problémem jsou HUD.
Avatar - holden2
14. 8. 2017 20:40
vsichni
xindlvagnfans maji nasazeny ruzove bryle >:-[]
Avatar - Martin911Turbo
14. 8. 2017 14:40
Ilustrační foto
Ilustrační foto je špatně, odlesk dělá kombinace béžové palubovky kdy je horní díl (na foto černý) z béžové kůže, paket exclusive ;-)
Avatar - _Karel_
14. 8. 2017 14:14
Re: Ten kdo si koupí světlý interiér a pak si ztěžuje,
Kankunen ale nepsal, že se de.bil pozná podle světlé palubky, nauč se číst a chápat čtené.
Ten, kdo žaluje automobilku za světlou palubku je podle mě opravdu de bil. Obzvášť, pokud problém vyřeší brýle. Ale amerika je země neomezených možností, zejména u soudu.