Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nepozorní řidiči způsobili silničářům škody za desítky milionů Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Nepozorní řidiči způsobili silničářům od začátku roku škody za desítky milionů korun. Největší počet nehod způsobují řidiči kamionů a dodávek.

Řidiči kamionů a dodávek zavinili 30 z 36 kolizí se silničáři, které se na silnicích od ledna odehrály, přestože nákladní auta tvoří pouhou pětinu všech vozidel. Při těchto nehodách byli také zraněni dva silničáři. V tiskové zprávě to uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

ŘSD na dvou místech, na odpočívadle Újezd na D1 nedaleko Prahy a na 206 kilometru na odpočívadle Rohlenka, vystavilo techniku poškozenou nepozornými řidiči při práci na silnici. Tyto stroje si zde budou moci projíždějící řidiči prohlédnout během následujících dvou týdnů.

Výstava rozbitého vybavení má podle mluvčího ŘSD lidi upozornit na nehody, které se v současnosti spolu se zvýšeným množstvím silničních uzavírek stávají stále častěji. Nejvíce nehod pak působí zejména nedodržování třech základních pravidel, povolené rychlosti, bezpečných rozestupů a věnování pozornosti řízení, doplnil mluvčí.

Zvyšuje se navíc počet řidičů nákladních vozidel, kteří od nehody ujedou, upozornilo ŘSD. Jen letos se to podle statistik silničářů stalo již třináctkrát. Za období let 2011 až 2014 přitom ŘSD eviduje pouze deset řidičů nákladních vozidel, kteří by od nehody ujeli.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
14. 9. 2015 14:46
Re: :D
Ty jsi dobrej demagog.
14. 9. 2015 12:32
:D
neuveritelny, ridici pusobej skody tim, ze si dovolej po slinici jezdit, to je ale drzost!!! kdyby byly silnice poradne udelany nic by se nenicilo, to je nehoraznej clanek, fakt, tady jde videt jak jde vse absurdne prevratit
Avatar - Blue Sun
14. 9. 2015 07:24
Re: A co naopak?
Až přestaneme brečet, že stát moc utrácí, budou i silnice i chodníky.
13. 9. 2015 23:57
Re: A co naopak?
Prosim te... U nas jsou v dezolatnim stavu i chodniky. A po tech zadne kamiony nejezdi.
13. 9. 2015 23:00
Re: A co naopak?
Pokud vím, tak silnice nikdy nic nezpůsobila, ta si tam jen tak leží a kouká na ty blbečky co jí ničí přetíženejma kamionama :'-(