Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke jako origami v životní velikosti (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Nissan si na oslavu pátých narozenin modelu Juke nepřipravila žádný divoký koncept, ale objednala si papírový model v měřítku 1:1.

Nissan u příležitosti pátých narozenin modelu Juke a jeho dosavadních prodejních úspěchů navázal spolupráci s britským umělcem Owenem Gildersleevem, jejímž výsledkem je papírová replika skutečného vozu v životní velikosti.

Umělcovo dílo svým provedením odkazuje na japonské kořeny vozu a je rovněž inspirováno úplně prvními kroky při navrhování a vývoji nejen automobilů, jimiž je přenesení myšlenky na papír.

Owen Gildersleeve s proměnou 2000 archů papíru v model Nissanu Juke strávil více než 200 hodin. Výsledkem jeho práce je věrná kopie skutečného vozu včetně detailů, jako jsou plastická loga Nissanu na přídi i zádi.

Nissan ovšem není jedinou automobilkou, která se nechala inspirovat světem origami a papírových modelů. Britské zastoupení značky Lexus má na svém kontě dokonce plně funkční kartonovou repliku sedanu IS.

Video: Auto z kartonu. Funkční a zpracované do nejmenších detailů!

Vedle pátých narozenin Nissanu Juke je papírový model oslavou i jeho prodejních úspěchů. Od října roku 2010, kdy začaly první dodávky, se jen ve Velké Británii prodalo přes 150 000 crossoverů Juke a po celé Evropě jich celkem bylo více než 700 000.

Dlouhodobou budoucnost vozu Juke v Británii nedávno Nissan zajistil prohlášením, že závod v Sunderlandu bude vyrábět novou generaci modelu Juke. Závod také dostane další investici ve výši 100 milionů liber.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
6. 11. 2015 06:28
Re: Samé superlativy
tohle ale není seznamka, to musíš jinam
Avatar - Ada je zase tady
6. 11. 2015 00:41
Samé superlativy
Nejhnusnější, nepovedené, nespolehlivé... prostě rendlíkovská rodina :no: