Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Micra N-TEC vsadí na atraktivní výbavu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Nissan rozšiřuje nabídku verzí modelu Micra o provedení N-TEC, které míří na evropský trh a bude představeno i na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Nissan Micra N-TEC má zaujmout svou výbavou, která má jít ruku v ruce s atraktivnějším provedením exteriéru a interiéru. V nabídce dosavadní trojice stupňů výbav Visia, Acenta a Tekna se zařadí mezi dvě nejvyšší provedení.

Exteriér nové verze Micry se pyšní 16-palcovými litými koly, saténově chromovanými zrcátky a sladěnými klikami dveří, stejně jako tónovanými skly a chromovanými rámečky předních mlhovek.

Pro interiér verze N-TEC je standardem sportovní kožený volant s modrým obšitím a dvoutónové modročerné čalounění s modrým stehováním. Dotek elegance má představovat středová konzola v lesklém černém provedení a s chromovými prvky.

Výbava nového provedení vychází ze středního stupně Acenta, který rozšiřuje mimo jiné o navigační systém NissanConnect druhé generace, který zahrnuje nejrůznější aplikace, jako je TripAdvisor a vyhledávání Google.

K dalším prvkům rozšiřujícím standardní výbavu N-TEC patří stěrače s dešťovým senzorem, automatické přepínání světel, přední mlhovky a automatická klimatizace, stejně jako zadní parkovací senzory a systém měření parkovacího místa.

Samozřejmostí pro Nissan Micra N-TEC je kompletní paleta nabízených odstínů laků karoserie, včetně atraktivní šedé Tungsten.

Paleta pohonných jednotek pro nové provedení je rovněž bez omezení a zájemci o tento model japonské značky mohou volit mezi zážehovými motory 1.2 l (59 kW) a 1.2 DIG-S (72 kW) ve spojení s manuálními i CVT převodovkami.

Nissan Micra N-TEC se má ve světové výstavní premiéře představit 15. září letošního roku na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem a prodej se má rozběhnout ve stejném měsíci. Na českém trhu začínají ceny tohoto provedení na částce 275.400 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - pelikoš
28. 8. 2015 10:48
Re: ale jo
prodává marketing-více reklamy, větší prodeje...
Avatar - lamal
27. 8. 2015 18:34
Re: ale jo
ujde nestaci... ujde nepredava... raz ujde vlak a bude to dalsia primera
Avatar - pelikoš
27. 8. 2015 16:43
ale jo
švagrová ji má v zelené spring green a je docela hezká. na cenovou kategorii to ujde ;-)
Avatar - lamal
27. 8. 2015 16:40
Re: Dotek elegance?
ten interier je v pohode myslis ze vo swifte je lepsi ? alebo v sx4 ? akor horsi, micra je kvalitne a bytelne postavena vsetko je pevne a robustne aj ked to nie je designersky zazrak, problem skor vidim v dizajne exterieru, to auto je strasne... rychlo nech pride nova generacia, kt. uz dufam bude nejako vyzerat nie ako taka chudinka alias nazurena čivava...
Avatar - dewill
27. 8. 2015 12:42
Dotek elegance?
"Dotek elegance má představovat středová konzola v lesklém černém provedení a s chromovými prvky..." já tam tedy žádný chrom ani jinou eleganci nevidím, vidím stále se opakující černé a stříbrné plasty, černý plast stejně jako u pulsaru bude po pár dnech upatlaný až hrůza, stříbrné části zase vypadají lacině, stejně jako ovládání klimatizace, které mi připomíná dětský telefonek nebo podobnou hračku :no:

Starým nissanům se vyčítal strohý interiér, ale na druhou stranu i po deseti, patnácti letech vypadá dobře, hlavně nemá sklony k ošoupávání do leskla jako třeba první fábie nebo octavie (ovladače okýnek, často používaná tlačítka atd.)