Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Murano 2015: Zhmotněná Resonance

Michal Fokt
Diskuze (54)
Nissan oficiálně představil novou generaci velkého SUV Murano. Na podivný vzhled předchozích generací zapomeňte, teď se v Japonsku sází na krásu.

Na autosalonu v New Yorku proběhne světová premiéra modelu Nissan Murano 2015, jenž se na (amerických) silnicích objeví už v polovině letošního roku. Zdá se, že japonská automobilka zdárně překonala období kontroverzního designu a sází na líbivost, oblé fluidní tvary a specificky tvarovanou masku chladiče, tedy komplet, jenž už nedávno použila na modelech Note a Qashqai.

V případě Murana jde konkrétně o zhmotnění konceptu Resonance s „plovoucím“ zadním sloupkem, jenž příchod novinky předznamenával. Celkově sice působí produkční verze o poznání střízlivěji, ale všechny podstatné designérské nápady ze studie byly použity a to s trochou nadsázky i v případě interiéru. Ten je sice pojatý střízlivě a tak nějak poplatný době, ale základní myšlenka vzhledu kabiny též zůstala inspirována studií.

Amerika zatím downsizingu vcelku úspěšně odolává a tak bude dvacetipalcová kola Murana roztáčet atmosférický motor V6 3,5 l o výkonu 194 kW a s točivým momentem 325 N.m. Murano se bude prodávat buď jako předokolka nebo klasické 4x4, v obou případech vybavené převodovkou s plynule měnitelným převodem (CVT) Xtronic.

Velké SUV bude zákazníky hýčkat mimo jiné panoramatickou střechou, prémiovými materiály včetně pravého dřeva, startovacím tlačítkem, sedmipalcovým displejem infotainmentového systému a audiosystémem Bose. Už dříve bylo řečeno, že verze CrossCabriolet už v této generaci v nabídce nebude. Přesnější specifikace budou oznámeny před zahájením prodeje.

Michal Fokt
Diskuze (54)
17. 4. 2014 07:40
Re: l´catastrophe
Jenze nemuzes porovnavat jenom rozmery. BMW X5 je uplne nekde jinde technicky a kvalitou. Tezko rici jake bude nove Murano, ale ma-li clovek soudit podle stavajiciho modelu coz bylo asi vubec nejhorsi SUV na trhu, tak to asi nebude zadna hitparada. BMW X5 je na druhou stranu jedno z nejlepsich SUV na trhu, jsou to opacne konce kvalitativni stupnice SUV nabidky.
16. 4. 2014 13:33
Re: Súdruhovia z Mníchova
Zrovna karoserie FX se mi celkem líbí. Stejně tak M.
16. 4. 2014 05:34
Re: "teď se v Japonsku sází na krásu"???
XC90 zestárla s grácií! A navíc se celých 10let slušně prodávala, což se o žádným Muranu napsat nedá.
Irelevance o číňanech je trochu dětská...
Avatar - Jaros71
15. 4. 2014 23:25
Re: Fakt?
Murano vypadá konečně luxusně a exclusivně.. :yes:
Dřív bylo jen drahé a divné.
Nový styl Nissanu se povedl..nedivím se jeho aplikaci na další modely.
Jako Mazda a KODO.
Avatar - pumpkin
15. 4. 2014 22:08
Fakt?
Väčšinou už celkom viem predvídať reakcie v diskusií ale tu som sa teda netrafil. Čakal som teda negatívnejšie reakcie.
Základná vec čo mi pri nových 4x4 Nissanoch vadí je strata identity. Je mi jasné že oni to berú z opačnej strany, ako zjednotenie dizajnu, lenže nevidím na to dôvod.
Nový Qashqai vyzerá pekne, ale prečo by mal podobne vyzerať aj X-trail, Pathfinder a teraz aj Murano? Predtým som oceňoval tú rôznorodosť.

A čo sa týka dizajnu Murana, pozerám sa na to teraz prvýkrát... Interiér fajn,,, Bumerangové svetlá á la 370z sa celkom dajú, ale zadné partie auta až moc prekombinovali. Zatiaľ čo prvé Murano bolo strohé, tu je to už prehnané...
[odkaz]
[odkaz]