Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Qashqai také dostane techniku supersportu GT-R

Michal Fokt
Diskuze (7)
Šílený nápad dostat do karoserie malého SUV Nissan Juke techniku supersportu GT-R stále láká. Teď se o podobný kousek pokusí jedna americká firma, ale s modelem Qashqai.

Nissan v posledních letech se svými crossovery konkurenci slušně zatápí. Ze svého portfolia modelů vymazal téměř všechny jednoduše zařaditelné automobily a vrhnul se na vytváření vozů, kombinujících jednotlivé třídy. A velice mu to vychází, určitě i díky poměrně agresivní propagaci.

O zběsilém Nissanu Juke-R si můžete myslet cokoli a totéž platí i o pohádkách o nesouhlasu vedení s jeho vznikem, lidé přece milují rebely, faktem ovšem je, že celý plán nejen funguje, ale i inspiruje. Americká firma Fox Marketing údajně chystá na letošní tuningovou výstavu SEMA vlastní kreaci na téma ostrého Juku a určitě nebude sám.

Nelze zapomenout ani na produkční verzi modelu Juke Nismo, nicméně jak vidno, Jukem to nekončí. Americká firma Severn Valley Motorsport plánuje použít stejný postup, jako u Juke-R na další japonský crossover Nissan Qashqai. I v tomto případě by se mělo jednat o převzetí celého pohonného systému Nissanu GT-R, tedy motorem V6 3.7 počínaje, přes převodovku až po inteligentní stálý pohon všech kol.

Když se to povedlo s Jukem, nelze pochybovat o tom, že to bude v případě většího Qashqaie relativně hračka. Ba co víc, na rozdíl od Juke-R by se v tom autě mohlo dát i docela pohodlně sedět...

Podobné aktivity určitě v dnes poněkud nudném automobilovém světě určitě potěší, crossovery Nissanu ale mají úspěch i bez nich. Qashqai byl vloni třetím nejúspěšnějším SUV na českém trhu, když se jich prodalo 1856 kusů a špatně si nevedl ani menší Juke, pro který se rozhodlo 740 zákazníků, což stačilo na osmé místo v této kategorii.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - pelikoš
21. 3. 2013 17:19
Re: proč ne
to je tvoje raketa?
Avatar - kosmonaut
21. 3. 2013 16:31
Re: proč ne
?
[odkaz]
Avatar - pelikoš
21. 3. 2013 14:08
Re: proč ne
jako každý nissan...
21. 3. 2013 14:00
Re: proč ne
Aspoň že tak. :-) I keď ten Qashqai R by môhol byť riadny žralok na ceste :-)
Avatar - pelikoš
21. 3. 2013 13:59
Re: proč ne
je to jen tuning studie ;-)