Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Sway: Vzpomínka na Sunny

Tomáš Dusil
Diskuze (8)
Atraktivní a neotřelé tvary spolu s jistou dávkou originality pomohly modelům Qashqai a Juke k úspěchům na trhu. Nissan věří, že něco podobného by se mohlo podařit také v kompaktní třídě. Jak, to ukazuje studie Sway.

Studie Sway ukazuje, jak by mohla vypadat budoucnost Nissanu v kompaktní třídě. Tu v současnosti zastupuje model Pulsar, nicméně známější jsou starší kreace Sunny a pozdější Almera.

Karoserie studie vyniká dynamickým designem. Charakteristickým znakem je maska ve tvaru písmene „V“, svažující se střecha, přední diodové světlomety tvarované jako bumerang či zkosený sloupek C. Podobné designové prvky byly již dříve k vidění na studii Nissan Lannia Concept minulý rok na autosalonu v čínském Pekingu. Rovněž lze tyto detaily nalézt na novém SUV Murano, představeném na americké půdě.

Světla tvaru bumerangu

Diodové svítilny ve tvaru bumerangu jsou požity také vzadu. Za pozornost stojí rovněž dvě paralelní větve vyústění výfukového potrubí vedoucí po stranách registrační značky.

Panoramatická střecha je vyztužena ve střední části profilem ve tvaru písmene „X“. Skleněná střecha poskytuje dva hlavní benefity - jednak pocit volnosti nad hlavou a druhak bezproblémový pohled kolemjdoucích do kabiny vozidla… No v případě sériového vozu bych to jako výhodu úplně nebral.

„Věříme, že Sway bude pokračovat v naší tradici objevování nových segmentů na trhu, přinášející potřebnou svěžest tak, jak to úspěšně dělají modely Juke a Qashqai,“ říká Shiro Nakamura, vice prezident odpovědný za design.

A Paul Willcox, šéf Nissanu Europe k tomu dodává: „Nissan se hýbe. Značka je připravena otevřít se novým myšlenkám na evropském trhu, stejně jako na tom globálním. Sway ukazuje, jak je pro nás design vozidla důležitý.“

My jen dodáváme, že Sway je 4010 mm dlouhý, 1780 mm široký, 1385 mm vysoký a stojí na rozvoru náprav 2570 mm.

Tomáš Dusil
Diskuze (8)
Avatar - pelikoš
4. 3. 2015 21:02
Re: Sunny?
>:D
Avatar - pelikoš
4. 3. 2015 12:15
ano
čím víc se na to auto dívám, tím se mně víc líbí. profil je perfektní, bude to mít malý odpor a nízkou spotřebu :yes:
Avatar - pelikoš
3. 3. 2015 21:02
no
micra si rozhodně zaslouží pořádného nástupce ;-)
Avatar - pelikoš
3. 3. 2015 20:59
Re: Sunny?
pokud by toto auto mělo motor z juku nebo pulsaru 1.6 dig-t, tak by to lítalo stejně jako sunny gt-i a možná i líp ;-)
Avatar - pelikoš
3. 3. 2015 20:58
Re: Sunny?
tak sunny se v eu neprodává dobře dvacet let, tak proč by se design nemohl posunout dopředu a sunny byl asi takto veliký. za mně :yes: :yes: :yes: