Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan na Tokyo Auto Salon 2015: Sportování i stylové rodinné cestování

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nissan představí na tuningovém Tokyo Auto Salon hned dvanáct automobilů. Převládat budou sportovní modely a běžné modely s všemožnými sportovními pakety.

Stejně jako přednedávnem Mazda a Honda, i Nissan se v předstihu před aftermarketovou výstavou Tokyo Auto Salon pochlubil s chystanými exponáty. Na rozdíl od výše jmenovaných značek automobilka s vycházejícím sluncem ve znaku disponuje širokou škálou sportovních modelů a běžných vozů s úpravami od závodní divize Nismo, takže to má na TAS výrazně jednodušší.

Hned třikrát bude zastoupen sportovní topmodel GT-R. K vidění bude závodní speciál pro japonské cesťáky Super GT třídy GT 500 a společnost mu udělá ten samý vůz v závodní specifikaci FIA GT3. Silniční vozy zastoupí také velmi "racingově" pojaté GT-R Nismo Nismo N Attack Package A. Čím víc Nismo, tím víc závoďák, zdá se podle jména, nicméně tahle specifikace je přesně ta, kterou Nissan použil pro zajetí času 7 minut a 8,679 na Severní smyčce Nürburgringu.

Nissan 370Z Nismo, v Japonsku známý jako Fairlady Z, se ukáže s paketem z nabídky Nismo Sports Parts. Funkční bodykit je prý inspirován závodními GT-R a podpořen sportovními sedadly Recaro. Stejným způsobem byl upraven také Juke Nismo RS a March Nismo S, v Evropě známý jako Micra. Tomu však chybí recara a nahrazují je modifikované brzdy a "díly systému pohonu".

Paket Nismo Sports Parts dostává i v Evropě taktéž nenabízený Note Nismo S, jenž dostal silnější brzdy, sportovní podvozek a modifikovaný systém pohonu. Tento zástup sportovních modelů a verzí doplňuje trojice Rider, která rozvíjí v Japonsku u Nissanu velmi silný segment velkoprostorových modelů. Možná až extrémní boykity dostaly koncepty Rider Advance Study, Dayz Roox i topmodel nabídky Elgrand s balíčkem High Performance Spec Black Line.

Michal Fokt
Diskuze (0)