Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW řady 8 je za dveřmi. Bude vypadat takhle?

David Bureš
Diskuze (8)
Nástupce kupé řady 6 se ukáže již tento víkend na čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. Ještě předtím však s největší pravděpodobností byl odhalen jeho vzhled.

BMW na tento víkend chystá důležitou premiéru. Při příležitosti své účasti na letošní čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans odhalí během závodního víkendu napjatě očekávané kupé řady 8, které se v podobě závodního speciálu M8 GTE bude slavného závodu účastnit. Svůj vzhled ale podle všeho neuhlídala do své oficiální prezentace.

Už dříve začaly po internetu kolovat první snímky nové řady 8, přičemž nyní tu máme další. Zveřejnil je ruský server autoreview.ru a ukazují celý vůz zepředu i zezadu. Pravost snímků neznáme, s ohledem na dřívější fotografie odhaleného auta i špionážní snímky zamaskovaných prototypů se ale zdají reálné.

Snímky ukazují přiostřenou verzi M850i xDrive, která použije nový osmiválec o objemu 4,4 litru. Automobilka již potvrdila, že M850i xDrive nabídne výkon 390 kW a 750 N.m, což je o 50 kW, respektive 100 N.m více než v případě M550i xDrive. Z názvu vyplývá, že V8 bude standardně spárována s pohonem všech kol, ten bude doplněn o osmistupňový automat.

BMW M850i xDrive bude před příchodem M8 sloužit jako vrcholná verze tohoto modelu. M8 využije agregát z M5, což znamená rovněž 4,4litrovou V8 twin-turbo, v tomto případě však až o výkonu okolo 600 koní (441 kW). Hovoří se dokonce o hodnotě 625 koní (460 kW).

K dispozici budou ale také šestiválcové agregáty. Jistotou je třeba příchod čtyřikrát přeplňovaného vznětového třílitru z M550d. Naopak nabídnutí plug-in hybridu je stále ve hvězdách.

Po odhalení kupé BMW počítá s dalším rozšířením osmičkové řady, která nahradí dřívější zástupce řady 6. Kupé tak postupně doplní i kabriolet a verze s dvěma páry dveří Gran Coupé, která už letos v Ženevě debutovala ve formě konceptu.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - white label
15. 6. 2018 23:19
Re: Na co???
Tak pánové, nakonec můžete být rádi, že jste se nevsadili, prohráli byste gatě... >:-[] ;-)
15. 6. 2018 14:13
Re: Na co???
protoze zdejsi redakce nevi a nezna, jen obslehava z par mist ktera taky zrovna moc nadseni neprojevuje >:D je to takove opisovani od 4kare >:D
15. 6. 2018 13:54
Re: Na co???
Ono je to obkreslené z lehce maskovaného prototypu a pouze dobarvené, ale hmotově to úplně odpovídat nemusí.

Nevím, proč redakce nevybrala tyto fotky:
8-series/99565/new-bmw-8-series-concept-and-production-car-pictures#0" target="_blank">[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
15. 6. 2018 13:54
Re: Na co???
Spíš bych preferoval starší vizualizace [odkaz] než tuhle ruskou

I když ve světle [odkaz]
Avatar - white label
15. 6. 2018 13:46
Re: Na co???
Na mě zrovna tohle nepůsobí jako patlanina samozvaného malůvkáře, podle mě to takhle nějak nakonec vypadat bude, což tvrdí i zdroj tohoto obrazového materiálu, uvidíme večer, zatím pouze přijímám sázky. >:-[]
[odkaz]