Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 8 odhaleno na prvních fotografiích. Máme i fotky interiéru!

David Bureš
Diskuze (11)
Nové kupé bude vycházet ze stejnojmenného loňského konceptu. Do prodeje půjde ještě letos.

BMW loni dalo oficiálně najevo, že chystá návrat kupé řady 8. Představilo stejnojmenný koncept a oznámilo, že sériovou verzi uvidíme v roce 2018. Její podoba už pronikla na internet, a to ještě před oficiální premiérou. Máme pro vás dobrou zprávu, první špionážní snímky odhaleného auta naznačují, že nová osmička bude krásná.

Sériové provedení si totiž uchová množství prvků z konceptu. K některým změnám ale dojde, světlomety mají trochu jiný tvar a také mřížky v ledvinkách masky chladiče jsou jednodušeji tvořené. Větší změny pak najdeme na zádi, kde se objevují zcela odlišná koncová světla nebo přepracovaný nárazník. Výsledek je možná konvenčnější než u konceptu, stále ale vypadá skvěle!

To interiér se promění více, což se vzhledem k futuristické kabině BMW 8 Concept dalo předpokládat. Středový panel je konvenční, běžná tlačítka doplňuje velká obrazovka multimediálního systému na vrchu palubní desky. Zároveň se jedná o jinou koncepci než v sedmičce nebo pětce, z nichž osmička převezme luxusní výbavu. Tak hezká ale jako u nich není... Přístrojový štít je pak také digitální.

Ze špionážní fotografie není zcela zřetelné, o jaké provedení se jedná, znáček na zádi ale naznačuje, že jde o model 850i. To by mělo znamenat 4,4litrový zážehový osmiválec, který v BMW 750i poskytuje 330 kW a 650 N.m.

Podle dřívějších zpráv se v nabídce dále počítá se vznětovým šestiválcem nebo plug-in hybridem s přídomkem iPerformance. Často se spekuluje také o luxusní verzi s dvanáctiválcem z M760Li xDrive v útrobách. Vrcholnou verzí pak bude BMW M8, který má využít posílený 4,4litrový osmiválec twin-turbo z M5. To by znamenalo výkon přes 441 kW.

BMW řady 8 se stane nástupcem kupé řady 6. Do budoucna se pak počítá také s kabrioletem a patrně i sportovně střiženým sedanem s přídomkem Gran Coupé. Kupé bude oficiálně odhaleno ještě letos, stejně jako vrcholný model M8. Ten se ve formě speciálu M8 GTE objeví i na závodních tratích.

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - chalan66
11. 1. 2018 20:37
Re: Pekné ALE !!
Nuž ja neriešim techniku, ale dizajn a ten vedia urobiť už roky fakt krásny ale vo finále je to tuctovka, to ma štve ! No a prečo by som nemohol mať auto v atraktivního/líbivého kabátku , ako píšeš ?
Avatar - Dinar
11. 1. 2018 07:38
Re: Pekné ALE !!
Jo, tady někdy člověk fakt žasne. >:D >:D
11. 1. 2018 00:32
Vypada nadejne
Tesim se na oficialni (detailnejsi) fotky:)
Avatar - white label
10. 1. 2018 23:45
Re: Pekné ALE !!
Takže na starší laciné technice, zabalené do atraktivního/líbivého kabátku (typicky právě RRE) s prémiovým logem, naopak nic komerčního není...? >:-[]
Avatar - chalan66
10. 1. 2018 23:40
Re: Pekné ALE !!
Svojho času ROVER EVQUE. Mal gule na to aby nezmenil v sériovke štúdiu, ale vyrobil ho presne ako sa ľuďom páčilo na výstavách.