Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové stěrače pro nový Mercedes-Benz SL: Ostřikovače stříkají!

David Bureš
Diskuze (22)
Chystaná nová generace Mercedesu-Benz SL bude mít stěrače se zabudovanými ostřikovači.

Mercedes-Benz zveřejnil první oficiální detaily o chystané nové generaci modelu SL, který bude představen na začátku roku 2012. Automobil bude vybaven speciálními stěrači s integrovanými ostřikovači.

Nové stěrače Mercedes nazývá Magic Vision Control. Stěrače budou mít v sobě laserem vyvrtané dvě řady otvorů, ve kterých bude zabudována soustava trysek. Ta bude vyhřívávaná, aby v zimě nedocházelo k jejímu zamrzání.

Toto řešení podle konstruktérů zkvalitní, zefektivní a zrychlí umývání čelního skla. Zlepší to i výhled řidiče ven z vozu, protože mu ve výhledu nebude ani na chvilku bránit kapalina z ostřikovačů, jako se to stává u běžných ostřikovačů.

Výhodou má být také fakt, že nebude docházet k nežádoucímu postříkání posádky při jízdě se staženou střechou. K ostřikování čelního skla bude možno použít méně kapaliny, nádržka na ní tak nebude muset být tak velká, což lehce sníží celkovou hmotnost vozu.

Snižování hmotnosti je hlavním cílem konstruktérů při vývoji nového SL. Nová generace tohoto vozu má dělat čest svému jménu (SL je zkratkou pro Sport Leicht) a být opravdu lehká. Hrubá konstrukce karoserie má být z 90 % vyrobena z hliníku, pouze A-sloupky budou kvůli bezpečnosti vyrobeny z vysokopevnostní oceli. Šasi vozu má být mezigeneračně zhruba o 110 kg lehčí.

Další potvrzenou novinkou pro nové SL jsou basové reproduktory Front Bass, které budou umístěny v motorové přepážce před sedadly. Toto řešení má zlepšit reprodukci zvuku.

Magic Vision Control není prvním magickým systémem, který vozy značky Mercedes-Benz použijí. Letos představená třetí generace SLK může být za příplatek doplněna panoramatickou střechou Magic Sky Control. Tuto střechu je po stisknutí tlačítka možné zprůhlednit a naopak.

Do budoucna je pak počítáno s podvozkem Magic Body Control, což bude proaktivní systém, který pomocí dvojice kamer vyhodnotí stav vozovky před autem a charakteristiku tlumení nerovností předem upraví tak, aby se minimalizovaly vertikální pohyby karoserie.

David Bureš
Diskuze (22)
Avatar - vijo
22. 11. 2011 15:46
Novinka?
Takouto novinkou disponujú autobusy posledných 20 rokov... a nielen. Moje GTV má takisto takéto ostrekovače na ramienkach stieračov (4 na každom a sú vyhrievané). Samozrejme tieto v M-B budú na vyššej úrovni, ale len chcem povedať, že úplná novinka to nie je.
20. 11. 2011 22:33
Re: no nevim
:yes:
Avatar - twistedTSD
20. 11. 2011 21:38
Re: no nevim
:yes:
Avatar - R32
20. 11. 2011 21:28
Re: no nevim
tak tak lolovia, tu sa nejedná o prezentovanie novinky typu "hadička vyvedená v ramienku" ale o sofistikovaný systém rovnomerného rozstreku kvapaliny kde sú navyše trysky vyhrievané...
Cenu novej sady ale radšej nechcem vedieť >:D
Avatar - R32
20. 11. 2011 21:21
Re: ostřikovač
>:D len či používa "tvoju značku" ? >:-[]