Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Qashqai odhaluje design přídě

Diskuze (38)
Druhá generace Nissanu Qashqai se světu ukáže až ve čtvrtek, automobilka ale už v předstihu zveřejnila čelní pohled.

Nový Qashqai dostane výrazný styling předních partií, který mu dodá drsnější vzhled. Hlavním motivem je tradiční trojdílná maska Nissanu s výrazným chromovaným obloukem uprostřed, plynule na ni navazují přední světla. Přední hrana kapoty tvoří jednolitý tvar písmene U.

První fotka dává tušit i výrazné tvary kapoty motoru a předního nárazníku. Zrcátka odhalují očekávatelný fakt, že Nissan bude disponovat soustavou čtyř parkovacích kamer, která debutovala v aktuální generaci.

Nabídku motorů by měly tvořit tři agregáty: 1.2 DIG-T/85 kW a turbodiesely 1.5 dCi/81 kW a 1.6 dCi/96 kW. Více podrobností Nissan zveřejní při světové premiéře ve čtvrtek v Londýně, redakce Auto.cz bude u toho.

Diskuze (38)
6. 11. 2013 11:01
Re: LEGONISSAN
Nové testy to jsou. Vycházeji však z praktických zkušeností, kdy čelní srážka s minimálním překrytím se významně podílí na zraněních či úmrtí posádky vozu. Náraz totiž jde mimo deformační zóny vozu rovnou do prostoru posádky....

Faktem zůstává, že jsou starší, letité vozy (např. Volvo XC60/S60, Mistubishi ASX ), které obstojí i v této zkoušce. To prostě Nissan a jiní neokecají. Posádku havarovaného vozu asi nebude moc zajímat, že nehavarovala podle metodiky NCAAP resp. že její vůz nebyl postaven na tento typ nehody. :-! Věřím, že nové Nissany se s tímto druhem testu poperou lépe.

Avatar - Sumi2000
6. 11. 2013 09:42
Re: Nissan....PROSTĚ SKVĚLE!
:yes:
Avatar - pelikoš
5. 11. 2013 19:02
Re: Nissan
osobně si myslím že to není špatně.je to výbava která je příjemná,ale ne nezbytně nutná :-!
Avatar - pelikoš
5. 11. 2013 19:00
Re: Nissan
co není může být.ale má to spoustu jiných velmi užitečných věcí,co nenajdeš ani u aut z vyšších kategorií.a to se cení
Avatar - lamal
5. 11. 2013 16:29
Re: LEGONISSAN
su to nove testy, ktore vychytali nejake situacie na, ktore sa pri ncap nemyslelo... neda sa ale podla testu ktory simuluje iba jednu situaciu zhodit bezpecnost celeho auta... narazy z boku, celne, zo zadu, pri strete so stromom maju vacsiu vypovednu hodnotu ako tato jedna situacia, pravdepodobne velmi dobre nasimulovana...