Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Golf Variant zachycen na špionážním videu

David Bureš
Diskuze (28)
Testovaný prototyp chystaného kombi se schovává pod vrstvou kamufláže, vzhled automobilu ale tak neznámý není.

Kombi varianta sedmé generace Volkswagenu Golf má být představena na jarním ženevském autosalonu, před blížící se premiérou je tak vůz podrobně testován.

Testovaný vůz z přiloženého videa je sice maskován, příď sériového auta ale bude samozřejmě shodná s již odhaleným třídveřovým a pětidveřovým hatchbackem. Koncové svítilny pak budou na rozdíl od současné generace rozděleny do dvou částí, budou totiž částečně zakomponována do víka zavazadelníku.

Budoucí Golf Variant má být proti pětidveřovému hatchbacku delší asi o zhruba 30 centimetrů, na délku tedy bude měřit okolo 4,6 metru. Vedle délky patrně naroste také rozvor náprav. Zavazadlový prostor nového Golfu Variant má pojmout více než 500 litrů nákladu.

Nabídka motorů bude kopírovat škálu hatchbacku, tedy od 1,2 TSI/63 kW po 2,0 TDI/110 kW a totéž platí o nabídce manuálních i dvouspojkových převodovek. V žádné z verzí pak nebude chybět systém Stop/Start, ochuzen nebude kombík ani o ostatní výbavu, která je k dispozici pro pětidveřovou variantu.

Nová generace Golfu Variant dorazí také ve verzi s vyšší světlou výškou a „terénním“ vzhledem, která patrně dostane přízvisko Alltrack.

David Bureš
Diskuze (28)
20. 12. 2012 21:53
Re: No nic...
Ďakujem. ;-)
20. 12. 2012 21:49
Re: No nic...
Golf bude žiadaný tovar, aj keby vyzeral ako jelito. (niekde som to tu už písal)
20. 12. 2012 21:49
Re: No nic...
white label vysvetlil ;-)
Variant určite neprinesie revolúciu, ale nikdy nevieš, aký naozaj bude - viď rozčarovanie nad zadnými svetlami minulej generácie...
Závery zvyknem robiť trochu neskôr ako po prvých špionážnych fotkách, keď bol na ceste Golf Variant IV, všeobecné tešenie sa na viac miesta na zadných sedadlách rovnako všeobecne sklamal...
Nová generácia Octavie vyzerá rozpačito a sklamal ma interiér, ale lepší obrázok si urobím až naživo. Golf VII ma na fotkách nenadchol, a v reáli som bol takmer nadšený... Napriek tomu sa pôjdem zblízka pozrieť aj na kombík, dlhší zadok je významné plus, ale rovnako sa tam dá aj nejaký detail pokašlať a pokaziť celok...takže radšej uvidíme. ;-)
20. 12. 2012 20:19
Re: No nic...
no je to možné, že to Klaudiovi znělo trošku jinak ;-) Příště budu přesnější. Variant bude určitě žádané zboží, ať už ten batoh bude vypadat jakkoliv :yes:
Avatar - white label
20. 12. 2012 20:13
Re: No nic...
Ale to tvoje "...tj volba je jasná :yes: " vyznělo trošku jinak... ;-)