Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Touareg odhalen na prvních snímcích. Inspiroval se konceptem T-Prime

Stanislav Kolman
Diskuze (41)
Vlajková loď Volkswagenu v segmentu SUV přijede oficiálně v září, zatím se odhaluje na prvních špionážních snímcích.

Třetí generace Volkswagenu Touareg chce učinit výrazné kroky kupředu v oblasti technologií, designu i konektivity. Cílem značky je oslovit širší základnu zákazníků prémiového trhu, kde bude VW soupeřit s Audi nebo BMW.

„Pro Touareg je to velký skok. Má vlastnosti, které pro Volkswagen označujeme za prémiové – je mladý, konektivní a cool. To byly naše hlavní myšlenky,“ uvedl Dr. Elmar-Marius Licharz, vedoucí Volkswagenu v oblasti středních a velkých automobilů.

První špionážní snímky odhalují, jak bude Touareg vypadat při své světové premiéře na autosalonu ve Frankfurtu. Vůz byl zachycen bez výrazných maskovacích prvků a na první pohled připomíná koncept T-Prime GTE, který Volkswagen přivezl na loňský autosalon v Pekingu.

„Ve srovnání s první generací nebyl design posledního Touaregu tak agresivní. Novinka je mnohem hezčí. I v tomto ohledu se bude jednat o velký pokrok,“ řekl dále Licharz. Poznávacím znamením je především výrazná chromovaná mřížka, na kterou okamžitě navazují LED světlomety.

Oproti předchůdci se nemění jen design, ale také rozměry, které budou podstatně větší. Touareg bude posazen na koncernové platformě MLB, která již tvoří základ pro modely Audi Q7 a Bentley Bentayga.

Kromě delšího rozvoru (o 100 mm) a celkové délky (o 200 mm) přináší platforma také možnost nových pohonných jednotek. Očekávají se dvě verze třílitrového naftového šestiválce s výkonem mezi 215 a 270 koňskými silami. Pravděpodobná je také nabídka osmiválcového dieselu. Dalším hnacím ústrojím v nabídce může být plug-in hybridní GTE s dvoulitrovým čtyřválcem TFSI, kde přeplňovaný agregát spolupracuje s malým elektromotorem. Čistě na elektřinu zvládne auto urazit asi 48 kilometrů.

Stanislav Kolman
Diskuze (41)
13. 6. 2017 08:05
Re: Rozměry
Pro EU by podle mne žádnou vycpávku nedělali.

Byla by škoda, kdyby ho natáhli. Hlavně by mě to mrzelo u Cayenne, i když se dá pochopit, že by mohli chtít zvětšit odstup od Macanu. Pětimetrovou krávu si však můžou strčit za klobouk (ještě by mu mohli omezit světlou výšku, vyhodit uzávěrky a je úplně vymalováno).
Avatar - Ada je zase tady
13. 6. 2017 00:23
Re: vw v krizi
to vypadá tak blbě jen proto, že to má vypuštěné pérování a courá to pupek po zemi :no:
Avatar - Jaros71
12. 6. 2017 22:50
Re: Fuj
Super cena !! :yes:
Navíc za povedené a vychytané auto :-)
12. 6. 2017 22:49
Re: Fuj
Absolutny suhlas, tiez som to vyuzil :-))))
12. 6. 2017 21:12
vw v krizi
osud phaetonu ho nemine...