Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novým generálním ředitelem české Kie je Vlastimil Čepička

Jan Mička
Diskuze (7)
Společnost Kia Motor Czech má nového generálního ředitele. Jmenuje se Vlastimil Čepička a za posledních dvacet let je již třetím v pořadí.

Dosavadní kariéra Vlastimila Čepičky je velmi rozmanitá. V letech 1996 až 2008 pracoval například pro společnostech Opel, General Motors Europe, Renault Trucks a WAG, kde zastával vedoucí či manažerské pozice. Posledních šest let působil v automobilce Fiat, odkud odešel z pozice Country Managera Fiat Professional pro Česko, Slovensko a Maďarsko.

Stejně jako v bývalých zaměstnáních, kde se podle oficiálních informací automobilky Kia zasloužil na výrazném zvýšení podílů zmíněných značek na tamních trzích, chce i Korejcům přispět k dalšímu růstu, posílit její image automobilky a zlepšit fungování dealerské sítě k dosažení co největší spokojenosti zákazníků. Jeho úkol přitom nebude nikterak jednoduchý. Vždyť jen Vít Pěkný, který pozici generálního ředitele Kie opustil v závěru minulého roku, dokázal od roku 2004 automobilku protlačit z 18. místa na našem trhu mezi vedoucí elitu.

Jan Mička
Diskuze (7)
18. 5. 2014 19:38
Re: Vít Pěkný
ale právě na tomto tématu jsem si dopisoval s panem Pěkným a výsledek co jsem si odnesl jsem popsal výše. A nepletu si značky Hyundai , gen. ředitelem Hyundai , jsem nikdy nekomunikoval.
7. 5. 2014 18:19
Re: Vít Pěkný
Je videt ze pana Pekneho tento clovek vubec nezna. Naopak, pan reditel Vit Pekny byl clovekem na svem miste a nekolikrat nam pomohl s radou zalezitosti. Proste v Kie panuje nezvykle napeti a byla nutna zmena. Preji panu Peknemu at se mu na nove pozici dari a doufam ze se pri nejake prilezitosti zase potkame.
6. 5. 2014 08:14
Od zájmového ezinu by člověk čekal
především víc zájmu od samotných redaktorů. Tentokrát zdejší článek obsahuje dokonce ještě o něco méně informací než jeho už tak povrchní originál v Blesku. Uplynulo několik měsíců od nápadně rychlého odejití pana Pěkného z ředitelského postu, dost času na zápátrání, jaké byly skutečné důvody. Pokles prodeje v jednom roce po řadě úspěšných let? Když už před několika lety proběhla informace, že Kia je na pokyn H/K v ČR upozaděná, aby tu příliš nekonkurovala Hyundaii? Jak se vyjádřil sám pan Pěkný, "šlo o ukončení pracovního poměru dohodou. S firmou se loučím korektně a se smutkem. Značka má skutečně kvalitní auta, práce zde pro mě byla potěšením." To nezní jako výrok vyhořelého manažera, že? ( [odkaz] ) Podle Autofoxu nastoupil Vít Pěkný (asi letos v dubnu) na nové místo v autoprůmyslu - nemám jako laik Autofox předplacený, ale redakce ACZ nepochybně ano, takže by mohla informace doplnit a třeba i s panem P. udělat rozhovor.
Pan Čepička se prý prosadil ve výběrovém řízení, ovšem jeho CV není samo o sobě nějak výmluvné, chtělo by okomentovat. Jestli rozumím, specializoval se od r. 2011 na užitkové vozy Fiat, předtím několik let dělal market manažera pro osobní Fiaty (Jeep, Lancia..) na Slovensku. A ještě předtím na nižších postech náklaďáky a lehká užitková vozidla u dvou jiných značek. ( [odkaz] ) Netuším, jestli to z něj dělá toho pravého "krizového manažera", který zapráská bičem a poleje živou vodou zvadlé prodeje Kie v ČR. Co takhle s ním udělat rozhovor a představit ho autofandovské komunitě?
5. 5. 2014 21:33
Re: Vít Pěkný
To jsi si popletl znacku s Hyundai...! Tam sedi samoliby arogantni pomatenec. Pan Pekny je borec a jeden z nejlepsich lidi, kteri kdy sedeli v kresle GŘ nektereho z importu. Precti si on-line rozhovor s Vitem Peknym tady na Auto.cz a pak porovnej se stejnym rozhovorem s Vosickym. Pak teprve pochopis co je to arogance a samolibost >:D
5. 5. 2014 20:45
Re: Vít Pěkný
Popis mi sedí spíše na g. ř. Hyundai.