Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Almera se bude vyrábět ve Francii

Diskuze (26)
Nissan se chystá k návratu do nižší střední třídy, nástupce někdejšího modelu Almera se bude vyrábět v některé z francouzských továren Renaultu.

Nissan před sedmi lety velkoryse opustil segment nižší střední třídy, když model Almera nahradil crossoverem Qashqai. Tehdejší sázka vyšla, nový model se ujal, inspiroval mnoho konkurentů a prodejními úspěchy dokonce pravidelně poráží Renault Mégane.

Qashqai má ale jeden zásadní problém: vysoký podíl zákazníků z řad soukromých osob. Firemní klienti i nadále preferují konvenční modely, a tak jim Nissan půjde vstříc novým klasickým hatchbackem. Vyrábět se bude od roku 2014 a má Nissanu pomoci předstihnout Toyotu.

Původně se pro něj počítalo s továrnou v anglickém Sunderlandu, kde vzniká i Qashqai. Nissan ale do vlastního závodu umístí produkci nového hatchbacku Infiniti, a tak pro nástupce Almery začal hledat nové výrobní místo. Bude jím jedna z francouzských továren Renaultu, které dnes trápí malá vytíženost výrobních kapacit – provoz ve Flins je závislý na novém Cliu a Zoe, Douai vyrábí pouze Scénic, u nějž neustále klesá poptávka.

Nové Almery by se mělo vyrábět až 80 tisíc kusů ročně. Díky tomu se Renault snadněji vyhne citlivé otázce propouštění ve francouzských továrnách. Francie se stane třetí zemí EU, kde Nissan vyrábí auta – dnes působí ve Velké Británii a ve Španělsku.

Diskuze (26)
26. 1. 2013 20:27
Re: Akosi sa tu pozabudlo na Tiidu ...
Prva Honda City pre EU bola naozaj ohyzdna. A bolo to este v ere blahobytu. Jedna pani "od vedla' si ju kupila za 500.000 Sk a na lizing!!! Brrrr!!!
Avatar - pelikoš
26. 1. 2013 19:47
Re: Nový Nissan
těším se na novýho (mimo jiné) qashqaie
Avatar - pelikoš
26. 1. 2013 19:39
Re: jojo
mno určitě nejde o český potažmo slovenský trh...
Avatar - Jaros71
26. 1. 2013 17:33
Nový Nissan
Tak vypadá zajímavě...jak se bude prodávat , uvidíme...
Tento segment je nabitý...
Peugeot ze zoufalství prodává 308 už za 230tis...v akci!
Víc věří novému "Kaškaji"... ;-)
Ale mít toto auto musejí , to je jasné. :yes:
Avatar - 3_diamanty
26. 1. 2013 16:12
Re: jojo
pojem "kusovka" som myslel tak trosku obrazne povedane .... ano urcite to bude uspesne auto ale nejaky bestseller to nebude.. tato kategoria aut predsa len nepredava tolko aut ako mensie osobaky....