Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O podíl v Hindustan Motors se údajně zajímají tři zahraniční automobilky

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Menší indická automobilka Hindustan Motors má podle indické televize CNBCTV18 jednat s automobilkami General Motors, Mitsubishi a Isuzu o prodeji akciového podílu. Hindustan Motors informace popřel.

Podle informací indické televizní stanice CNBC TV18 se o podíl v indické automobilce Hindustan Motors zajímají tři zahraniční automobilky. Jsou mezi nimi japonské automobilky Mitsubishi Motors, Isuzu Motors a americký koncern General Motors. Všechny automobilky mají vést s automobilkou Hindustan Motors samostatná jednání. Všechny automobilky také s indickým výrobcem v minulosti buď spolupracovali, nebo stále spolupracují. Ve společném podniku s japonskou automobilkou Mitsubishi aktuálně Hindustan Motors vyrábí modely Lancer a Pajero.

Automobilka Hindustan Motors informace sice vyvrátila, ale její akcie včera na akciovém trhu v Bombaji posílily o více než 20 procent. Informace o možném jednání přichází v okamžiku, kdy Hindustan Motors sužují hospodářské ztráty a analytici nejsou ohledně budoucnosti indického výrobce příliš optimističtí. Hindustan Motors vytvořil v minulém fiskálním roce, který automobilce skončil 31. března, čistou ztrátu ve výši 428,6 milionů indických rupií (zhruba 9,4 miliony dolarů). Ztráta se tím oproti předchozímu fiskálnímu roku ještě prohloubila.

Indickému automobilovému trhu se jako celku daří. V uplynulém měsíci vzrostly prodeje vozů v Indii meziročně o 30 procent na 148 481 jednotek.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)