Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O značku Ducati se pere několik zájemců. Dokonce i ten, který ji před lety prodal Audi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
O značku Ducati má podle dostupných informací zájem hned několik společností. Kupodivu i ta, která ji v roce 2012 prodal Audi.

O koupi italského výrobce motocyklů Ducati od německé automobilové skupiny Volkswagen má vedle motocyklových firem a investičních fondů zájem i italská rodina Benettonů, která vlastní známou oděvní firmu. Agentuře Reuters to řekly zdroje informované o postupu prodeje. Luxusní divize Audi, která Ducati vlastní, dostala několik předběžných nabídek a investiční firma rodiny Benettonů Edizione Holding ji oceňuje na 1,2 miliardy dolarů (asi 27 miliard Kč), uvedl jeden ze zdrojů.

Vedle Edizione Holding předložily nabídku na Ducati například americký fond Bain Capital nebo dva indičtí výrobci automobilů a motocyklů Eicher Motors a Bajaj Auto, uvedly zdroje. Podle zdrojů by užší seznam uchazečů pro druhou fázi aukce měla Audi vybrat už o víkendu.

Mezi další uchazeče patří i investiční společnost Investindustrial, která přitom v roce 2012 prodala Ducati automobilce Audi za zhruba 860 milionů eur (22,4 miliardy Kč). Podle jednoho ze zdrojů to zakladatel Investindustrial Andrea Bonomi myslí s návratem k Ducati vážně.

O Ducati se podle dřívějších informací zajímal i americký výrobce kultovních motocyklů Harley-Davidson nebo čínská Loncin Motor. Tyto firmy ale na podání nabídky rezignovaly, Harley údajně kvůli vysoké ceně, který by mohla dosáhnout až 1,5 miliardy eur.

Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla rádiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů. Svého času byla považována za motocyklový ekvivalent Ferrari. Loni její tržby činily 731 milionů eur.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
24. 7. 2017 16:42
Re: Naděje..
Na co jsi tak nafoukaný hlupáku? Synu rodičů co byli sourozenci. Že už jsi se naučil nepočurávat záchodové prkénko? Nebo už umíš zacházet s lopatou? Stupidní bezmozku. Žádat tě mohu o cokoliv jen tvá imbecilní prázdná hlava to ne a ne pochopit.
24. 7. 2017 16:15
Re: Naděje..
Vidím, že jsi to doteď nebyl s to pochopit. Nějakej taxikář s půlmozkem mě nemá vůbec oč žádat...

Svoji idiocii si nadále užívej plnými doušky v domnění, jak chytrý jsi!
24. 7. 2017 13:56
Re: Naděje..
to jsem netušil, že Ducati jsou Japonci >:D
24. 7. 2017 13:36
Re: Naděje..
Už jsem tě několikrát žádal aby jsi se staral o své špinavé nohy a stejně hloupé kamarády na hřišti. Děkuji ty minderwertigkeitskomplexi.
24. 7. 2017 11:54
Re: Naděje..
to "snad" je zajímavý ......tak že je v pořádku, až to opleskneme a vybereme konstrukci, vývoj, dokumentaci, tak fabriku se ziskem střelíme a na jejich základech postavíme novou, německou..... Pokud to tak bude, možná se dočkáme ještě soudních sporů o vykradené patenty...