Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati, Audi a Ford spolupracují na vývoji komunikace mezi vozidly

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Zvýšení bezpečnosti silničního provozu je cílem projektu komunikace mezi jeho jednotlivými účastníky.

Ducati, Audi AG, Ford Motor Company a Qualcomm Technologies, Inc., dceřiná firma společnosti Qualcomm Incorporated v rámci veletrhu CES 2019 v Las Vegas prezentují projekt, který má urychlit nasazení komunikační platformy C-V2X do skutečného silničního provozu pro zvýšení jeho efektivity a bezpečnosti.

Komunikační platforma C-V2X (Vehicle to everything) umožňuje komunikaci mezi automobily a motocykly různých značek a výrobců. Zároveň tato platforma řidiče automobilů i motocyklů upozorňuje na pohybující se chodce a cyklisty.

Vozidla, která jsou používána v rámci vývoje a testování ve společném projektu Ducati, Audi AG, Ford Motor Company a Qualcomm Technologies, Inc., využívají počítač Qualcomm 9150 C-V2X, který jim umožňuje veškerou komunikaci.

V rámci veletrhu CES 2019 v Las Vegas jsou dosavadní pokroky a úspěchy celého projektu demonstrovány prostřednictvím řešení různých jízdních situací motocyklů značky Ducati a automobilů Audi a Ford. Společnost Qualcomm Technologies, Inc. pak předvádí možnou komunikaci mezi automobily v krátkém videu z loňského roku.

Komunikační platforma C-V2X v prováděných testech mezi automobily a motocykly výrazně zvyšuje bezpečnost provozu a zároveň i zvyšuje jeho plynulost, což se týká například řešení situací na křižovatkách bez světelné signalizace a značení.

Video se připravuje ...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)