Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Volkswagen Passat je připraven. Už víme, kdy dorazí!

Stanislav Kolman
Diskuze (52)
Na výstavišti v Ženevě jsme facelift Passatu vyhlíželi marně, evropský bestseller střední třídy však dorazí co nevidět.

Modernizovaný VW Passat je jednou z nejvíce očekávaných novinek pro tento rok. Na výroční konferenci šéf automobilky Herbert Diess prozradil, že omlazený Passat je takřka připravený vstoupit na evropské trhy. Informace z našich zdrojů hovoří o tom, že se tak stane v závěru letošního roku.

Diess zároveň potvrdil, že po stránce pohonů a karosářských provedení se žádné revoluce neplánují. V nabídce nebude chybět praktické kombi ani terénnější Alltrack.

Současná generace Passatu je tu s námi již od listopadu 2014, takže je na facelift nejvyšší čas. Základem bude modulární platforma MQB. Zásadní změny v oblasti pohonných jednotek se neočekávají, i když je pravděpodobně, že Volkswagen zapracuje na spotřebě a emisích.

Model Passat patří v Evropě i nadále mezi nejlépe prodávaná auta střední třídy. V segmentu D si jej na tomto kontinentu objednalo 180.000 zákazníků, což je více zájemců než o Škodu Superb, Opel Insignii či Ford Mondeo.

A co další projekty? Příští týden se v čínském Pekingu ukáže nová generace SUV Touareg, na premiéře samozřejmě nebudeme chybět. V létě se světu odhalí novinka pro čínský trh vznikající ve spolupráci se společností SAIC. Opomenout nesmíme ani T-Roc, který se počátkem roku 2020 začne nabízet také jako kabriolet.

Stanislav Kolman
Diskuze (52)
19. 3. 2018 13:27
Re: Passat FL
Znám jen několik jezdců Passatů. A byť byly koupeny na firmu, vybrali si je sami. Sestřenka s manželem měli jeden čas dva Pašíky najednou, oba na firmu (koupil si jednoho, ona mu s ním jezdila, tak si koupil druhého :-) ).
19. 3. 2018 10:46
Re: Já budu těžko obviněn, že mám něco proti VW
Ahoj! Léta jezdím ve firmě Passaty a B8 mám několik. Auta u mě dostávají vcelku záhul a za 4 roky mají notně přes 400 tkm. Nicméně k tématu, já osobně a nejen já rozdíl mezi 110 a 140 rozhodně poznám a to hlavně při zatíženém autě (4-5 lidí nebo náklad) nebo ve stoupání. Bi turbo je pochopitelně výkonové a pocitově opravdu zcela jinde nicméně já se toho motoru bojím s ohledem na kilometry, na které mi auta musí vydržet.
Avatar - removed
18. 3. 2018 18:10
A nebylo by lepsi dat ten displej misto schranky na mobil
A nebylo by lepsi dat ten displej misto schranky na mobil? Jen se ptam... (sarkasmus)
18. 3. 2018 07:23
Re: ty voe, co to je za clanek?!
ja myslim, ze je to fuk (jestli kt 22 nebo 27 - a z hlavy nejsem schopen rici, jestli se nepletu, tech projektu mi paralelne bezi pres deset, duraz kladu na ty v pokrocilejsi fazi a firemni pocitac kvuli tomu zapinat nebudu ;-) a my planujeme mit hotovou nasi cast faceliftu nekdy v lednu 2019 (dodavatel treti urovne) a pak uz jen budeme cekat, kdy se to realne rozbehne.
18. 3. 2018 07:17
Re: no uvidíme...
rucni brzdu to ma ado, ti muzu garantovat, ze to elektronicke tlacitko se nohou ovladat neda >:-[]