Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

On-board videoseriál: Tajima míří na vrchol

David Bureš
Diskuze (1)
Japonec Nobuhiro Tajima se speciálem Suzuki SX4 letos vyjel na horu Pikes Peak za méně než 10 minut. Vychutnejte si jeho jízdu přímo z čelního skla jeho vozu.

Letošní jízda Japonce Nobuhira Tajimy na horu Pikes Peak se zapsala do historie díky rekordnímu času. Japonský závodník dokázal absolvovat trať o délce bezmála 20 kilometrů za 9:51,278 min, díky čemuž jako první v historii pokořil magickou desetiminutovou hranici.

Nobuhiro Tajima seděl za volantem speciálu Suzuki SX4, který však má se stejnojmenným sériově prodávaným modelem společné prakticky jen jméno.

Slavný Závod do oblak je typický i tím, že jeho cíl leží ve výšce 4.300 metrů. Jezdci tak musí počítat s tím, že během závodu kvůli menší koncentraci kyslíku ve vysokohorských podmínkách klesá skutečný výkon motoru. Proto mají speciály pro třídu Unlimited extrémně výkonné motory. Například vidlicový osmiválec Dacie Duster No Limit byl letos naladěn na výkon 634 kW (850 k).

Ve třídě Unlimited letos Nobuhirovi Tajimovi konkurovali Rhys Millen s RMR Hyundai PM 580 a Jean-Philippe Dayraut se speciálem Dacia Duster No Limit. Ani jeden z nich desetiminutovou hranici nepřekonal.

David Bureš
Diskuze (1)
2. 1. 2012 20:00
Dacia Duster No limit - chyba
Chtěl bych upozornit redaktora tohoto článku, že Dacia Duster No limit je vybavena vidlicovým šestiválcem VR38 DETT, pochazejícím z Nissanu GT-R, a laděným francouzskou firmou Sodemo. A ne vidlicovým osmiválcem jak zde uvádíte. Je škoda, že na renomovaném motoristickém serveru jako je Auto.cz dochází velmi často k publikování špatných a zavádějících informací, které bohužel mezi laickou veřejností šíří mnoho mýtů a polopravd. Myslím, že na serveru takové úrovně, není nejdůležitější pořád zdůrazňovat počty koní výkonu vozů, ale naopak podat co nejvíce informací o tom, jak toho bylo dosaženo a používat při tom správnou terminologii, což se v poslední době bohužel neděje..

S pozdravem Jiří Krejčík