Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra OPC Extreme: Ještě ostřejší OPC

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Opel si pro autosalon v Ženevě připravil ještě sportovnější verzi modelu Astra OPC.

Vzpomínáte ještě na koncept z roku 2002, nazvaný Astra OPC X-treme Concept? Šlo v podstatě sportovní automobil, který je schopen jízdy po veřejných komunikacích. Tehdy byl vůz vyroben v jediném exempláři, zatímco pro Astra OPC Extreme je plánována malá výrobní série.

Opel Astra OPC Extreme je přímo odvozená ze závodního speciálu Astra OPC Cup, vyvinutého pro seriál vytrvalostních závodů na okruhu Nürburgring (VLN), přičemž je způsobilá i pro běžný silniční provoz.

Díky využití dílů z karbonu je Astra OPC Extreme lehčí (zatím však nevíme jak moc) než sériová Astra OPC o výkonu 206 kW (280 k), která vyjela v roce 2012. Přímo ze světa automobilového sportu převzala Astra OPC Extreme např. integrovanou bezpečnostní klec, skořepinová sedadla nebo šestibodové bezpečnostní pásy.

Zatím nepotvrzenou informací je navýšení výkonu, také zde však zatím můžeme jen odhadovat. Hranice 300 koní by pro přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec rozhodně neměla být nepřekonatelnou překážkou. Více se dozvíme v Ženevě.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
30. 1. 2014 15:28
Astra OPC X-treme
Nešlo v podstatě o sportovní, ale čistokrevné závodní auto upravené z DTM... :-!