Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa na elektřinu se stane realitou. Víme, kdy dorazí

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Skupina PSA chystá pro příští roky várku aut na elektrický pohon. Nejinak je tomu v případě Opelu, nejčerstvějšího člena.

Německá automobilka Opel se před časem stala novým členem skupiny PSA, z čehož hodlá v příštích letech maximálně těžit. Dostupné má nyní nejen nové technologie, ale i možnosti. Víme, že ve spolupráci s Citroënem a Peugeotem postaví lehká užitková auta, v nabídce se ale objeví i elektrický hatchback.

Půjde o elektromobil Opel Corsa, který začne výrobní závod ve španělské Zaragoze produkovat již v příštím roce. K prvním zákazníkům mají úvodní kousky s kabelem do zásuvky dorazit počátkem roku 2020.

„Pro závod v Zaragoze je to významný krok a začátek nové éry,“ říká Michael Logscheller, generální ředitel Opelu. „Dohoda ukazuje vzájemnou důvěru všech zainteresovaných stran. Zaragoza bude i nadále hrát důležitou roli v průmyslovém působení skupiny PSA.“

Corsa na baterky se připojí k elektromobilu Ampera-e, což je v podstatě evropský sourozenec Chevroletu Bolt. Úspěch Ampery-e byl tak velký, že v říjnu musela automobilka Opel stopnout přijímání objednávek od dealerů z celého světa. Německá značka doufá, že Corsa na tyto úspěchy od roku 2020 naváže.

Kromě Opelu Corsa uvede společnost na trh do roku 2020 další tři elektrifikované vozy. Tím to ale nekončí, o čtyři roky později už chce automobilka nabízet elektrickou verzi každého modelu v nabídce. Elektrické plány jsou součástí strategického plánu PACE!.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)