Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa OPC v prvním videu, parametry však šikovně maskuje

Jan Mička
Diskuze (0)
Nová generace Opelu Corsa přinese také ostrou verzi OPC. Premiéru bude mít už v Ženevě.

Na loňském pařížském autosalonu jsme si mohli poprvé prohlédnout novou generaci Opelu Corsa. Vůz jsme již testovali a potkat jej na českých silnicích brzy nebude žádný problém. Pro nás je ale v tuto chvíli důležité, že motorem 1.4 Turbo o výkonu 74 kW nabídka neskončí.

Podle dosavadních informací se má Corsa OPC představit na blížícím se autosalonu v Ženevě. Na základě minulého vydání ostré Corsy si můžeme jednoduše domyslet, jak bude vypadat, přičemž nám zatím ani nic jiného nezbývá. Oficiální fotografie totiž nejsou k dispozici a dokonce i v přiloženém videu je vůz silně maskovaný.

Jak jste možná poznali, uvnitř vozu sedí automobilový závodník Joachim Winkelhock. Testování jízdních vlastností proběhlo na německé zkušební dráze Dudenhofen, a co víc, v závěru videa dokonce šéf Opelu Karl-Thomas Neumann prozradil výkon motoru i cenu.

Aby to ale nebylo tak jednoduché, můžeme maximálně odezírat z jeho rtů, protože jsou klíčová slova překryta zvukem pocházejícím od výfuku. Spekuluje se však o agregátu 1.6 Turbo s výkonem okolo 210 koní, maximální rychlosti 230 km/h a schopností akcelerovat z 0-100 km/h za méně než sedm sekund.

Opel samozřejmě takovým motorem disponuje. Jedná se o čtyřválec SIDI, který dostal například Opel Cascada ve verzích se 125 a 147 kilowatty. Jeho použití navíc dává smysl již s ohledem na dodržení tradice, protože i minulé vydání Corsy OPC mělo šestnáctistovku - dávala 141 kW v 5850 otáčkách a točivý moment 230 N.m (1980 – 5800 min-1). Vůz o hmotnosti necelých 1300 kilogramů jsme vyzkoušeli v září 2007.

Jan Mička
Diskuze (0)