Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa OPC se vrátí, bude ostřejší než Fiesta ST

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nadcházející generace Opelu Corsa také dostane svou sportovní verzi OPC a GM slibuje, že jízdní dynamikou smázne Fiestu ST i Clio R.S.

Znáte to - i u Opelu platí, že co se novinek týče, nesmí manažeři ani naznačovat, na druhou stranu troška té publicity a rozvíření stojatých vod nezaškodí, zvlášť v letní okurkovce a tak brand manager britského Opelu (Vauxhallu) pro malá auta "naznačil" Auto Expressu, že "by byli blázni, kdyby nepostavili novou verzi Corsy VXR", což je tamní označení pro verze OPC.

Objevit by se měla už v průběhu příštího roku, tedy do 12 měsíců od debutu výchozího modelu, jenž se virtuálně představí 9. července a v následně v říjnu na pařížském autosalonu. Auto Express očekává, že Corsa OPC dostane stejnou 200koňovou (147kW) verzi turbem přeplňované benzinové šestnáctistovky, která už dnes pracuje pod kapotami kabrioletů Cascada, není ovšem vyloučeno, že bude mít výkon ještě větší.

Pokud bude zachováno vytříbené chování podvozku současné Corsy OPC a zapracuje se na řízení a řazení, výkonový nárůst by měl být dobrým argumentem, proč zvolit v segmentu malých hot-hatchů právě "ópécéčko". Nevím, jak jste to měli vy, ale pro mě to bylo do příchodu Fiesty nejlepší ostré supermini na trhu, zvláště pak v provedení Nürburgring Edition.

Michal Fokt
Diskuze (0)