Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsavan: Užitkový hatchback v novém

David Bureš
Diskuze (0)
Nová generace užitkové varianty Corsy uveze o 21 kilogramů nákladu více než předchůdce.

Před koncem roku na trh dorazila pátá generace Opelu Corsa. Tento týden se na bruselském autosalonu představí i její užitková varianta, model Corsavan. Auto je už možné objednávat, u prodejců se objeví ještě během prvního čtvrtletí letošního roku.

Objem nákladového prostoru Corsavanu činí 920 litrů. Vůz zvládne uvézt až 571 kilogramů těžký náklad, užitečné zatížení proti předchozí generaci vzrostlo o 21 kilogramů. Podlaha nákladového prostoru je v základu ocelová, nechybí ani ocelová přepážka do poloviny výšky kabiny.

Základem modelu Corsavan je třídveřový hatchback, zvenku se vůz proti tomu výchozímu liší vlastně jen zaslepenými zadními bočními okny. Rozměry automobilu se ve srovnání s osobní Corsou nezměnily, délka 4.021 mm a průměr otáčení 9,9 metru znamenají, že je Corsavan dostatečně hbitá dodávka i v městském prostředí.

Nabídka motorů zahrnuje zážehovou čtrnáctistovkou a naftovou třináctistovku, výkonové rozpětí nabízených agregátů se pohybuje mezi 51 kW a 70 kW. Vrcholným motorem je turbodiesel 1.3 CDTI o výkonu 70 kW a točivém momentu 190 N.m, který v kombinovaném cyklu dle evropské normy spotřebuje jen 3,3 litru nafty na 100 kilometrů.

Vedle užitkových schopností Corsavan láká také na bezpečnostní výbavu. Ta je na poměry užitkových aut velice bohatá, zahrnuje sledování mrtvých úhlů, rozpoznávání dopravních značek, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo varování před čelní kolizí.

Příplatková výbava čítá rovněž vyhřívaný volant, vyhřívané čelní sklo nebo multimediální systém IntelliLink ovládaný prostřednictvím sedmipalcové dotykové obrazovky.

David Bureš
Diskuze (0)