Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevřený McLaren MP4-12C Spider na oficiálním videu

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
McLaren vzal nový spider do jižního Španělska, aby zde natočil oficiální video. Objevuje se na něm kromě vínového nováčka krátce i bílé kupé.

McLaren nezapomíná zdůraznit provázanost závodního týmu F1 se sériovou produkcí, byť monoposty se stále spoléhají na dodávky motorů od Mercedesu, zatímco MP4-12C je poháněn vlastním agregátem. Spider se prohání jak na okruhu, tak i na klikatých silničkách. Střechu lze ovládat i za jízdy, což záběry jasně dokazují.

Když se to umí, dá se jezdit i na běžném, byť pochopitelně kvalitním asfaltu s kontrolovaným smykem zadních kol. Volba místa - Andalusie v jižním Španělsku - pro natáčení byla logická. Ač Britové tvrdí, že je nutné si pořídit otevřený vůz i kdyby byl jediný hezký den v roce, anglické počasí je zkrátka poněkud nevyzpytatelné.

Připomeňme pár základních informací a technických údajů. McLaren MP4-12C Spider je tedy roadster s pevnou skládací střechou, která se schová za dvojici sedadel během 17 sekund. Vidlicový dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec 3,8 l dává 460 kW (625 k). Sedmistupňová dvouspojková převodovka umožňuje vozu vystřelit z 0 na 100 km/h během 3,1 sekund a ten se pak dostane až na maximálních 329 km/h.

Kombinovaná spotřeba benzinu 11,7 l/100 km je při využívání dynamických parametrů pochopitelně údajem z říše snů.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)