Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Koncept SUV od Renaultu s názvem Koleos

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
Jednou z vystavovaných studií Renaultu na pařížském salonu je i očekávaný koncept třídy SUV Koleos.

Na “domácím” autosalonu představuje Renault avizovaný model třídy SUV, který by se měl dostat na trh v první polovině roku 2008. Koncept dostal název Koleos a půjde o vůz s pohonem všech kol, který by měl nabídnout kombinaci sportovních vlastností, velký vnitřní prostor a komfort.

Na designu spolupracoval Renault s designerským centrem Renault Samsung Motors v Jižní Koreji. Pro koncept zvolili šedomodrou barvu, LED svítilny vpředu i vzadu a 19palcová hliníková kola. Světlá výška vozu je 200 mm a podvozek je částečně zakrytován hliníkovými ochrannými deskami. Na délku měří Koleos 4 520 mm, na šířku 1 890 mm a na výšku 1 700 mm.

Vnitřek je vyveden ve dvou barevných odstínech a je konstruován pro 4 osoby (4 samostatná sedadla čalouněná béžovou kůží). Střed palubní desky je vyhrazen navigačnímu systému, multimediálním aplikacím a specifickým informacím (atmosférický tlak, kompas, nadmořská výška, sklon). Uvnitř je dostatek světla, koncept disponuje panoramatickou prosklenou střechou.

Koleos je postaven na zcela novém podvozku, který byl vytvořen v alianci s Nissanem. Vybaven je také několika jízdními asistenty (ABS, EBA, ESP) a také systémy HDC (kontrolované sjíždění svahu) a HSA (asistent rozjezdu do kopce).

Pod kapotou se nachází šestnáctiventilový čtyřválec 2.0 dCi s piezoelektrickými vstřikovači, systémem vstřikováním common rail a variabilní geometrií lopatek turbodmychadla. Motor dává výkon 130 kW a je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou. Motor je také vybaven bezaditivním filtrem pevných častic a splňuje emisní normy Euro 4.

Koncept Koleos představil Renault už v roce 2000 na autosalonu v Ženevě a model od té doby prodělal zajímavé změny.

Sledujte AUTO.CZ, informace z mezinárodního autosalonu v Paříži budeme průběžně aktualizovat.


Paříž v našem videomagazínu Roadlook TV

Po návratu týmu AUTO.CZ z Paříže zveřejníme i další díl našeho videomagazínu Roadlook TV věnovaný škodováckým novinkám a poté i pořad s nejzajímavějšími pařížskými novinkami.

Speciální pařížská příloha AUTO.CZ

Popis všech novinek u většiny značek s cca. 2.000 (!) fotografiemi zastřeší tradiční speciální příloha serveru AUTO.CZ. Pro představu si prohlédněte přílohu letošního ženevského autosalonu.

Blog Libora Zezulky

Dění ze zákulisí pařížského autosalonu a našeho týmu popisuje Libor Zezulka na svém blogu (libor.blog.auto.cz)

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
28. 9. 2006 22:12
POZOR NA TO
Velmi ostrý profil :yes: velmi jistý pohled :yes: a velmi suverénní záď :yes: Tribeca žárlí. X3 se chápavě usmívá. P.S. Je to OK :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
28. 9. 2006 14:14
Koloeosalní chyba
Myslím, že za ty prachy bude víc legrace s Kolosem (8x8) než s Koleosem... Treba ma aj vysuvace koliesa.. >:D >:D >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
28. 9. 2006 14:01
Konec snů lázeňského šviháka...
..tak tohle je přesně případ vozidla, jehož vzhled neodpovídá zavedeným zvyklostem v kategorii. Myslím, že ortodoxní fanoušci budou mít radost, jinak bída.
Avatar - VelkejChytrák
28. 9. 2006 13:29
No,
vono tyhlety francouzi...