Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 508 se ukázal na prvních fotkách. Je to hodně extravagantní kousek!

Stanislav Kolman
Diskuze (183)
Ještě před premiérou na ženevském autosalonu kolují sociálními sítěmi první snímky Peugeotu 508. Na silnici jej nepřehlédnete.

Na blížícím se autosalonu v Ženevě bude kromě mnoha jiných k vidění i Peugeot 508. Ještě před oficiálním odhalením na výstavišti si jej ale můžeme prohlédnout díky uniklým fotografiím, které se aktuálně šíří sociálními sítěmi.

Zepředu vůz svůj původ nezapře, nalezneme tu tradiční mřížku, na kterou navazují úzké LED světlomety. Na okraji kapoty se nachází označení 508. První obrázky ukazují provedení GT, které autu dodává sportovní vzhled. Tomu ostatně nahrává i samotná karoserie, jejíž svažující se zadní část připomíná kupé.

Zadním partiím nechybí svítilny s tygřími drápy, ale ani integrovaný zadní spoiler či dvě koncovky výfuku. Svěží provedení auta pak podtrhují dveře bez rámečku kolem okének.

Taktéž v interiéru půjde o hodně výrazný kousek. Nechybí peugeotí i-Cockpit s digitálními budíky a maličkým volantem, na vyobrazených snímcích si všímáme koženého čalounění, které doprovází dřevěné obložení. Zaujmou také štíhlé větrací otvory či vnitřní LED osvětlení.

Nabídka pohonných jednotek zatím zůstává nepotvrzena. Spekuluje se o vznětové paletě čítající 1,5litrové a dvoulitrové BlueHDi, chybět ale samozřejmě nebudou ani benzinové jednotky. Vyloučena není ani stavba 508 s hybridním pohonem o výkonu až 220 kW. Na podrobné specifikace a další detaily o novince si ale musíme počkat až na blížící se ženevský autosalon.

Stanislav Kolman
Diskuze (183)
Avatar - Emel
24. 2. 2018 22:56
Re: Tyoe a volej neměníš a do 4 roků máš náklady na palivo z
On to Citroën udělal tak naprosto geniálně, že to pochopí jen naprosto geniální kupci... kterých je bohužel tak málo, že už dneska žádný velký Citroën není. Ale tak hlavně nebýt ovce, že jo, tím se dá obhájit cokoli... minimálně sám před sebou, to tu vídáme dnes a denně.
23. 2. 2018 08:20
Re: Fíha!
Neřekl bych, že mě to nějak příliš ruší, ale musím si při pohledu říkat proč. A ten tvar je takový... to zahnutí se mi prostě nezdá. Přijde mi to jak odlišnost pro odlišnost.

A nemyslel jsem to hanlivě. Myslíc na kly, když jsem vzpomínal, jak se to říkalo té kreaci Renaultu, se mi najednou v hlavě vybavil mrož. A sedí to opravdu pěkně. :-)
Avatar - _Karel_
22. 2. 2018 16:03
Re: Mazec
Ano, je to o výšce posedu. Já si dávám v každým autě bez výjimky sedačku úplně dolů a volant v rámci možností nahoru. V Peugeotu to mám úplně opačně. Kdyby jen trochu, přežiju to - nemusím nutně sedět na podlaze. Ale je to až moc. Volant totéž.
Avatar - _Karel_
22. 2. 2018 16:01
Re: Fíha!
Mě to zas tak moc neruší, ale mrož je trefnej! >:-[]
22. 2. 2018 15:19
Re: Tyoe a volej neměníš a do 4 roků máš náklady na palivo z
No a já jsem zase rád, že se po silnici nemusím pohybovat v autech pro ovce. A ten volant mám kulatý a nový velký citroen čtvrtý v řadě ;-), dohromady na nich bez jakékoli fatální závady a zbytečných nákladů přes 600 tis. km.