Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot e-Kick: Elektrokoloběžka do kufru 3008

Michal Fokt
Diskuze (3)

Peugeot (spolu)vyvinul elektrickou koloběžku, která usnadní pohyb po městě až na vzdálenost 12 km a do maximální rychlosti 25 km/h.

Čas od času dostanou automobiloví výrobci nějaký ten praštěný nápad, jak se odlišit nebo přijít s něčím, co vlastně nikdo ani nepotřebuje. Třeba v roce 1981 Honda Motocompo, skládací padesátkový skútr, uskladněný v kufru malého městského auta Honda City. Nápad zajímavý a dnes skrz naskrz kultovní záležitost, ale kdo by chtěl co chvíli vyprošťovat ze zavazadlového prostoru 45kg kufr?

Teď s podobným nápadem přišel Peugeot, ovšem v poněkud střízlivějším podání. Společně s výrobcem koloběžek Micro Mobility vyvinuli elektrokoloběžku, která je navržena tak, aby ji bylo možné uložit do kufru kompaktního SUV Peugeot 3008, kde ji lze (po montáži dokovacího zařízení) také snadno dobít. Ta je poněkud více "user friendly" - váží jen 8,5 kg, Li-Ion akumulátory má uložené ve stupačce a elektromotor se vešel do zadního kola.

Nedá se na ní sice sedět a ani nejede sama, elektřina pouze asistuje v závislosti na intenzitě pohybu "koloběžce", ale zase vám pomůže až na 12km trase a do rychlosti 25 km/h. Nožní brzda má rekuperační funkci, takže s její pomocí lze do systému něco málo energie vrátit. Stejně jako klasické koloběžky Micro ji lze snadno složit a v případě nemožnosti jízdy není nutné ji nosit, lze ji tlačit nebo táhnout po předním kole. Koloběžka se objeví v nabídce příslušenství Peugeotu 3008, ale vzhledem k frajerskému designu by o ní mohli mít zájem i majitelé jiných vozů. Popřípadě žádných...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Auto CZ
27. 5. 2016 11:02
V embéčkárni dávajú za príplatok škrabku
V predraženej embéčkárni dajú svojím ovciam škrabku a aby sa nepovedalo tak do super Béčka nejaký deštníček z trhoviště od teksilového predajcu z vietnamu za 17 Kaček ..
26. 5. 2016 22:15
Kdepak
Nesliboval tohle vw uz pred rokem ci dvema?
Zasadni chyba je pouha pomoc, na to dnes lide jiz neslysi, budou chtit full...
A mala kola na nase chodniky...
26. 5. 2016 18:03
cena
cena bude jiste lidova, asi jako za novej motor do toho peugeotu? e-micro-one ze ktere tohle cele vychazi a jinak vypada vpodstate jen cast s riditky stoji smesnych $999, takze tohle by si koupil jen blazen do Peugeotu stejne jako tu puvodni emicro-one, normalni lidi si e-kolobezky s podobnyma parametrama muzou davno koupit za cca 5-6 tisic korun a nalepit si na ne logo znacky jakou chtej