Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sériový Ford Focus RS vyzval soutěžní Subaru od Prodrive. Tipnete vítěze?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Zajímavé srovnání moderního hot hatche značky Ford s dnes již klasickým soutěžním speciálem značky Subaru nabízí video, které má na svědomí Team O'Neil Rally School.

Duel mezi jedním z nejlepších ostrých hatchbacků a soutěžním speciálem z druhé poloviny devadesátých let se odehrál v režii Team O'Neil Rally School, nabízející v Daltonu v severoamerickém New Hampshire jezdecké kurzy i přípravu závodních vozů.

Ford Focus RS modelového roku 2016 se pro srovnání dočkal několika úprav. První z nich představuje instalace menších brzdových kotoučů, k níž došlo kvůli použití 15palcových kol se zimním obutí. Další úpravy představují tlumiče Bilstein, ochranná deska pod motorem a deaktivované ABS. Přeplňovaný čtyřválec 2.3 EcoBoost zůstal ve své standardní provedení s výkonem 257 kW (350 k).

Subaru Impreza je uváděno jako zástupce své první generace v provedení Open Class s přeplňovaný dvoulitrovým čtyřválcem v úpravě Prodrive, aktivním diferenciálem a odpružením ProFlex.

Video prakticky jen dokazuje, že Focus RS patří mezi špičku nejen ve své kategorii, zatímco dnes již klasický soutěžní speciál se téměř stále pohyboval na hraně, zvláště při vyšších rychlostech.

Video: Team O'Neil Rally School

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - G5
11. 3. 2020 11:48
Re: Auta
Tak kromě zhodnocení redakce mi přijde ještě hodně úsměvné, jak "profíci z rally školy" jezdí zachumlaní v zimních péřových bundách :-! a myslím, že držení volantu pilota Fordu taky není zrovna závodní...
Samozřejmě, že rozdíl v průjezdech zatáčkami mezi auty je - vždyť techologie jsou o 25 let jinde - ale je to nahrané na extrémní úroveň, stačí se podívat na starší videa se závodníky (https://www.youtube.com/watch?…). Také bych řekl, že tomu ve "srovnávačce" nedávali naplno :-)
11. 5. 2018 08:47
Re: Auta
Takhle jsem lítal i já na svém outbacku, ovšem to jsem měl letní pneu. Na zimních, obyčejných Nokianech se nic takvoého nekonalo. Přijde mi to celé naaranžované.
Avatar -
anonym
11. 5. 2018 07:35
Re: TO JE PŘEKVAPENÍ!
Až budete mít tolik let praxe, jako já, tak to zvládnete taky. Na první pohled.
10. 5. 2018 20:11
Re: TO JE PŘEKVAPENÍ!
Je úžasný že dokážete hodnotit co kdo umí jen podle jednoho videa 
Avatar -
anonym
10. 5. 2018 16:49
Re: TO JE PŘEKVAPENÍ!
To určitě vědí. Je to vidět na první pohled.