Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Těchto 5 prvků představil Mercedes v konceptech. A pak je dostal do výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz se ve svém krátkém videu rozhodl připomenout pětici prvků pro vyšší komfort a bezpečnost, které nejprve představil ve svých futuristických konceptech a následně zařadil i do výbavy sériových modelů.

Mercedes-Benz F 125! z roku 2011 zahajuje výběr díky tomu, že jeho multimediální systém @yourCOMAND disponuje permanentním připojením k internetu, včetně kooperace se sociálními sítěmi a řidič má k dispozici elektronické pomocníky zvyšující aktivní bezpečnost, například systém pro výměnu informací s ostatními vozidly.

Mercedes-Benz F 200 zaujal při své premiéře na autosalonu v Paříži v roce 1996 svými liniemi, které do sériové výroby přenesla v roce 1999 třída S generace W220 i od ní odvozené kupé CL (C215). Pozornost ovšem toto kupé přitahovalo i interiérem, v němž chyběl volant, jehož funkci převzala páka na středovém tunelu. Mercedes-Benz ovšem tento koncept zařadil do tohoto výběru kvůli jeho střeše. Ta byla uvedena do sériové výroby pod jménem Magic Sky Control spolu s třetí generací modelu SLK.

Mercedes-Benz F500, který byl představen v roce 2003, se již tehdy pyšnil systémem nočního vidění. Ten tvořily dvě laserové infračervené sondy s dosahem až 150 metrů a jedna kamera. Ze signálů byl sestavován černobílý obraz přenášený na obrazovku.

Mercedes-Benz ESF 2009 je v tomto výběru na druhé pozici díky systému Pre Safe se schopností připravit bezpečnostní pásy a brzdový systém na náraz, který přijde od vzadu jedoucího vozu, ještě dříve než k němu dojde.

Mercedes-Benz F800 Style z roku 2010 obsadil první pozici díky systému Distronic Plus s adaptivním tempomatem, využívajícím radar a stereoskopickou kameru pro sledování vpředu jedoucích vozidel pro udržování nastavené rychlosti a vzdálenosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)