Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie chce odstranit tisíce dopravních značek, jsou zbytečné

Vitek
Diskuze (53)
Přes 400 z více než 2500 značek navrhovaných k odstranění upravuje povolenou rychlost, další se týkají příkazů a zákazů.

Počet dopravních značek by se měl snížit. Policisté, kteří v posledních týdnech kontrolovali účelnost umístění značení i jeho stav, navrhli úřadům v celé v České republice odstranit téměř 2500 z nich. Celkem policisté odhalili přes 10.500 závad na značení, informoval agenturu ČTK mluvčí policejního prezidia Tomáš Hulan.

Zmizet by podle něho mělo více než tisíc zákazových značek, 431 značek upravujících nejvyšší povolenou rychlost či 556 příkazových a výstražných značek. "Dále policisté předali příslušným správním úřadům 1477 podnětů k obnově vodorovného dopravního značení," uvedl Hulan.

Přes dva tisíce závad na značení zjistili policisté v Jihočeském kraji, který počtem problematických značek následovaly kraje Středočeský, Jihomoravský a Ústecký. V Jihočeském kraji také policisté navrhli odstranit největší počet značek, podle nich by se kraj obešel téměř bez tisíce těchto symbolů.

Někteří nicméně považují navrhované odstranění dopravních značek za nedostatečné. „Rozsev značek na českých silnicích někdy naznačuje přítomnost mozku šílencova. Když kupříkladu vjíždím po Strakonické na Zlíchově do Prahy, na třech stech metrech se pětkrát změní značení z 50 na 70 kilometrů a zpátky,“ píše například publicista Ondřej Neff ve svém sloupku na serveru Neviditelný pes. „Kdyby policie oznámila úmysl zrušit dvacet tisíc těchto plechových nesmyslů, mohlo by to něco znamenat. Úbytek dvou a půl tisíce vůbec nepoznáme,“ dodává.

Zdá se vám počet dopravních značek na českých silnicích (ne) přiměřený? Hlasujte v diskuzi pod článkem.

Vitek
Diskuze (53)
2. 5. 2022 19:18
Dopravní značení
Já s tímto vlastně souhlasím. V některých místech je těch dopravních značek opravdu zbytečně moc. Hlavně pak ve větších městech, tam to občas bývá opravdu pěkný maglajz. Přitom ty dopravní značky také nejsou zrovna dvakrát levné, stačí se podívat například na https://www.dopravniznaceni.com/ Kdyby se využívaly s rozmyslem a pouze tam, kde je to opravdu potřeba, tak by se tím určitě dalo něco ušetřit.
12. 9. 2012 22:30
Re: Díky Bohu, ty značky jsou občas velice nebezpečné..
;-)
Avatar - rohYpnol
12. 9. 2012 18:54
Re: Díky Bohu, ty značky jsou občas velice nebezpečné..
civět bylo bezpochyby myšleno s nadsázkou ;-)
Avatar - rohYpnol
12. 9. 2012 18:53
Re: kruháč
a právě proto jsem napsal to co jsem napsal.
11. 9. 2012 22:36
Re: kruháč
Jen Flai psal o značce hlavní silnice, která tam být nemusí.