Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak zdokonalují řízení policisté v Británii? Hrají závodní hry!

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Strážníci z jednoho britského hrabství mají opravdu pestrou náplň práce. Vedle tradičních policejních povinností se občas projedou po okruhu a vyzkouší závodní simulátor.

Policejní důstojníci z hrabství Lincolnshire dostali unikátní příležitost spolupráce se společností Sony (vyrábějící herní konzole Play Station) a tvůrci nového herního titulu Gran Turismo Sport. Že vás tohle spojení lehce překvapuje? Není se co divit. Podrobné informace ale odhalují, že to není zas až tak špatný nápad.

Celý projekt je nyní ve fázi prvotních pokusů. Cílem je zjistit, jestli může herní simulátor skutečně přinést nějaké perspektivní výsledky při reálném řízení. Strážníci tak vyrazili na okruh Silverstone a na trati předvedli co možná nejlepší výsledek. Následně v boxech usedli do simulátorů a zkusili to samé, tentokrát ve hře Gran Turismo Sport za dozoru profesionálů, kteří jim radili, jak jejich časy zlepšit. Posledním krokem byl opětovný návrat na okruh a zkoumání, jestli jim předchozí herní lekce něco dala.

Podle odborného ředitele policejního oddělení Shauna Westa je školení alternativním způsobem, jenž může doplnit stávající výcvikové procedury. Nikdy ale nenahradí postupy, které se člověk naučí přímo ve voze. Není to úplně špatný nápad, vždyť třeba piloti letadel na podobných strojích začínají a tráví na nich desítky hodin.

Jenže práce policisty se od živobytí závodníka značně liší, na což v Lincolnshiru rozhodně nezapomínají. Oddělení v oficiální tiskové zprávě zdůraznilo, že celá akce byla zorganizována a financována společností Sony. Britští daňoví poplatníci se tak nemusí čertit, že by se netradiční akce pořádala z jejich kapes.

Vyzkoušet své schopnosti v novém závodním titulu můžete od zítřejšího dne i vy, Gran Turismo Sport totiž konečně dorazí do online obchodu a regálů kamenných prodejen. Připomeňme, že titul je exkluzivitou pro Play Station 4, na žádné jiné platformě se novinka neobjeví. Důrazně ale nedoporučujeme, abyste získané zkušenosti aplikovali v reálném provozu. Zatím si čekání můžete zkrátit zhlédnutím oficiálního traileru...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
19. 6. 2020 21:04
závodní hry
Zajímavá taktika. Věřím ale tomu, že do určité míry to může pomáhat. Mně taky příjde, že právě díky hraní závodních her mám mnohem rychlejší reakce. Co se konkrétních her týče, tak teď mě například hodně baví tato: https://www.freetoplay.cz/…gh-octane-drift/
Avatar - praděda7
18. 10. 2017 15:51
Re: Jo, a mezi tím
už sem řekl...... :-!
Avatar - Emel
18. 10. 2017 12:31
Re: Jo, a mezi tím
To takhle přece nemůžeš říct...
Avatar - praděda7
17. 10. 2017 13:07
Jo, a mezi tím
co si kluci hráli, si teroristé připravovali další útok na nevinné občany... :no: