Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 718 Boxster: Čtyři válce na českém trhu stojí 1,54 milionu Kč

David Bureš
Diskuze (55)
Inovovaný Boxster se dočkal zcela nových čtyřválcových motorů. Základem je dvoulitrový boxer, silnější Boxster S je poháněn 2,5litrem.

Porsche Boxster se v inovovaném pojetí dočkal mnoha změn. Vedle úpravy tvarů se kompletně změnila nabídka motorů. Liší se i jméno, Boxster nově dostal přídomek 718. Na českém trhu bude tuto novinku možné pořídit za 1.536.000 korun.

Za tuto částku zákazník dostane přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec typu boxer o výkonu 220 kW a točivém momentu 380 N.m. Proti předchůdci sice novinka postrádá dva válce a přes 0,7 litru objemu, zároveň má ale o 25 kW vyšší výkon a o rovných 100 N.m vyšší točivý moment. Navíc je inovovaný Boxster dražší, dosud základní verze stála 1.436.000 Kč.

Silnější Boxster S pak přijde na 1.888.000 korun. V tomto případě je vůz poháněn přeplňovaným 2,5litrem typu boxer s 257 kW a 420 N.m. Specialitou tohoto plochého agregátu je turbodmychadlo s variabilní geometrií rozváděcích lopatek, což je technika užitá již v 911 Turbo. Obě jednotky jsou standardně spárovány se šestistupňovým manuálem, dvouspojková převodovka je za příplatek.

V rámci modernizace byl design Boxsteru významně upraven. Zachovány byly jen víko zavazadelníku, čelní sklo a plátěná střecha. Příď má podle Porsche mužnější tvary, její součástí jsou nově tvarované bi-xenonové světlomety s příplatkovými čtyřbodovými diodami pro denní svícení. Také zadní diodová světla jsou jiná.

Dokonce i palubní deska byla kompletně přepracována, součástí standardní výbavy je dotyková obrazovka s nejnovější generací multimediálního systému Porsche Communication Management.

Podvozek byl upraven pro ještě lepší schopnosti v zatáčkách. Elektromechanické řízení má o 10 % strmější převod, díky čemuž se Boxster chová ještě agilněji a ochotněji zatáčí. Za příplatek je možné pořídit adaptivní podvozek snížený o 10 mm, případně sportovní podvozek snížený o 20 mm

Prodej inovovaného Boxsteru bude zahájen 30. dubna. Název roadsteru je nově doplněn o přídomek 718 odkazující na stejnojmenný závodní speciál z přelomu padesátých a šedesátých let. Tímto číselným označením chce Porsche nově sjednotit své modely Boxster a Cayman, které využívají sdílenou techniku.

David Bureš
Diskuze (55)
Avatar - Individualita
6. 2. 2016 18:54
Re: Za chvíli nebudeš vědět,
Přesně tak. Na chlup totéž mám v plánu na příští rok a můžou si klidně myslet jaké nejsme buzny :-!
Avatar - Individualita
6. 2. 2016 18:52
Re: Za chvíli nebudeš vědět,
Samozřejmě je to o kusu, ale z principu musí být v průměru ta atmoška spolehlivější.
Avatar - Individualita
6. 2. 2016 18:51
Re: Za chvíli nebudeš vědět,
Služební MB E500? Takovou práci chci >:-[]
Avatar - Individualita
6. 2. 2016 18:48
Re: Za chvíli nebudeš vědět,
>:D >:D >:D
6. 2. 2016 18:29
Re: Za chvíli nebudeš vědět,
Ty uz jsi s tim Porsche jel, ze vis tak jiste, ze ztratilo charakter?
Zkus se o tom trochu rozepsat, docela me zajima, jak si predstavuje charakterni Porsche clovek, pro ktereho je Mustang nejlepsi sportak na evropskem trhu >:D