Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 GT3 Cup: Nová generace se čtyřlitrem

Michal Fokt
Diskuze (0)
Porsche představuje nejnovější verzi nejprodávanějšího gétéčkového sporťáku 911 GT3 Cup. Změn není mnoho, ale potěší...

Porsche připravilo pro závodní sezonu 2017 novou verzi svého okruhového bestselleru 911 GT3 Cup. Je stejně dlouhé, stejně široké, má stejné 184 cm široké křídlo, stejná 18" kola s 270mm pneumatikami vpředu a 310mm plášti Michelin vzadu a stejnou konstrukci z hliníku a kompozitu, díky níž váží pouze 1200 kg.

Co je tedy vlastně nového? Jeden z nejdůležitějších komponentů - motor. Porsche 911 GT3 Cup dostalo nyní plochý šestiválec o objemu 4,0 litru, naladěný na výkon 357 kW (485 k). Je nejen výkonný, ale také úspornější, má jednodušší a tedy lacinější údržbu a je tužší a odolnější. A pak tu jsou ještě drobnosti v podobě nových aerodynamických prvků na přídi a nový zadní nárazník, zlepšující přítlak.

Pamatovalo se i na bezpečnost, ochranný rám doplňuje nové skořepinové sedadlo, které je dodatečně vyztuženo v oblasti hlavy a ramen. Auta se pro zákazníky vyrábí na stejné lince v Zuffenhausenu, jako běžné 911 a než vyrazí k zákazníkovi, projdou laděním a testováním v motorsportovém centru ve Weissachu.

Michal Fokt
Diskuze (0)