Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Design 911 Soundbar: Devětsetjedenáctka pro audiofily

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Majitelé Porsche si rádi vychutnají nejen zvuk plochých šestiválců, ale i nějakou tu muziku. Pro bedny už nemusejí jinam, oddělení designu jim nabízí opravdu hezkou hračku...

Porsche Design se věnuje různým návrhům, i zakázkovým. Pro klienty vlastní značky nabízí spoustu příslušenství od smartphonů, hodinek, přes oblečení včetně bot, módních doplňků (třeba brýlí) až po plnicí pera a další zbytečnosti, bez kterých se správný a také patřičně movitý fanoušek prostě neobejde.

Teď ale připravila i něco pro řádné audiofily, kteří svoje devětsetjedenáctky parkují pokud možno rovnou v obýváku, ale kromě zvuku motorů poslouchají také nějakou tu muziku. Soundbar vychází z výfukového systému 911 GT3. Jde vlastně o reprobedny v konfiguraci 2.1 o výkonu 200 W, ale jaké! Základem je skutečný tlumič spolu s dvojitou koncovkou, dokonce i s nějakou tou autentickou korozí, takže určitě starší použitý díl.

Na středovém displeji se zobrazují důležité údaje. Přes Bluetooth lze propojit jakýkoli přehrávač včetně tabletů, smartphonů. Bedny mají dále analogové, optické a koaxiální vstupy vzadu na podstavci. Nechybí digitální dolby dekodér, takže zvuk linoucí se z výfuků je křišťálově čistý, ale díky virtuálnímu prostorovému zpracování signálu DTS TruSurround rovněž hlubší a hlasitější. Prostě koncertní sál doma. Dálkovým ovládáním lze regulovat klasicky výšky, basy i samotnou hlasitost a přepínat jednotlivé přehrávače, když jich má někdo doma více. Jde připojit rovněž externí subwoofer.

Tahle audio vychytávka s rozměry 74 x 28 x 32 cm a hmotností 19 kg pochopitelně není zadarmo, stojí 2.900 eur (78.400 korun). Poptávka už teď roste, takže první dodávky začnou až v březnu.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
29. 1. 2016 08:35
použitý výfuk?
Tvůrce článku by se měl opravdu zamyslet a uvažovat o přeřazení do receptáře- myslí si, že by kdokoliv použil použitý výfuk pro stavbu zvukového systému?
A kde by takto použité výfuky sehnal? Udělal svolávací akci, poprosil majitele, jestli jim nemůže vyměnit výfuk, že starý potřebují na vytvoření soundbaru?
Při představě, že si sednu do křesla, ohulím muziku a z koncovek se na mě vyvalí saze z výfuku...(já vím, není to výfuk z Dieselu bez DPF, ale jen pro pobavení...)

To, co autor popisuje jako korozi, je zabarvení nerezi (popř. jiného materiálu) při svařování.