Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan dorazí jako hybrid, kupé z něj však nikdy nebude

Jan Mička
Diskuze (0)
Porsche rozšíří nabídku modelu Macan. Plug-in hybridu se pravděpodobně dočkáme v příštím roce.

Rozšíření nabídky běžných modelů o hybridní verze se u Porsche pomalu stává tradicí. Tedy ne dlouholetou, ale pokud se podíváme do blízké minulosti, kdy jsme jezdili s plug-in hybridní Panamerou nebo třeba do letošního března, kdy značka oznámila příchod Cayennu s totožným pohonem, můžeme si ledacos odvodit. A to hlavně po informaci, že značka počítá také s plug-in hybridním Macanem.

Informace o rozšíření nabídky uvedl server Motoring.com s odkazem na marketingového ředitele Porsche Juliana Baumanna. Ten potvrdil, že na plug-in hybridním Macanu se již pracuje, ovšem neuvedl alespoň předběžné období jeho uvedení na trh. Možná se dočkáme v Detroitu, spíše bychom to však viděli až na Ženevu. Jedním dechem však vyvrátil možnou přítomnost třídveřové varianty Macanu, která by se prý špatně prodávala.

Podle dostupných podkladů si Porsche nebude lámat hlavu s vývojem nového pohonu. Použije osvědčenou techniku, která pohání Porsche Panamera S E-Hybrid a objeví se také v útrobách Cayennu S E-Hybrid.

Konkrétně se bavíme o vidlicovém šestiválci 3,0 TFSI, elektromotoru a akumulátoru o kapacitě 9,4 kWh, přičemž celá soustava generuje 306 kW. V případě většího Porsche Cayenne se hovořilo o kombinované spotřebě okolo 4 l/100 km, Panamera zase zrychluje z 0-100 km/h za 5,5 sekundy a to váží 2,1 tuny. Lehčí a obranější Macan by měl být tedy ve všem lepší, na konkrétní údaje si však musíme ještě počkat.

Jan Mička
Diskuze (0)