Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche představí v Los Angeles nový Cayman

David Bureš
Diskuze (0)
Vzhled chystaného kupé bude vycházet z již představené aktuální generace Boxsteru.

Porsche oznámilo, že se na blížícím se autosalonu v Los Angeles odehraje světová premiéra kompaktního sportovního vozu. Podle všeho se tak v Kalifornii ukáže druhá generace modelu Cayman.

Vzhled tohoto kupé má navazovat na Boxster, který debutoval v březnu na ženevském autosalonu. Příď projde mezigenerační evolucí, na boku se patrně objeví výraznější chladicí otvory z Boxsteru. Těšit se můžeme i na efektní odtrhovou hranu, která uprostřed nese výsuvný spoiler a při krajích se postupně ztrácí v krytech zadních svítilen.

Také nabídka motorů má být převzata z Boxsteru. Základní Cayman tak má být poháněn uprostřed uloženým 2,7litrovým šestiválcem o výkonu 195 kW a točivém momentu 280 Nm. O pohon Caymanu S se pak má postarat 3,4litrový šestiválec s výkonem 232 kW a točivým momentem 360 Nm.

Motory mají spolupracovat se šestistupňovým manuálem, nebo za příplatek se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku PDK.

Cayman se má tak jako Boxster vyrábět v domovské továrně automobilky Zuffenhausen a v továrně Osnabrück patřící Volkswagenu. Porsche přesunulo část výroby do Osnabrücku kvůli velkému zájmu o jeho vozy.

V Los Angeles si svoji americkou premiéru odbude také 911 Carrera 4, která byla k vidění již v Paříži. Automobil používá novou verzí pohonu všech kol PTM (Porsche Traction Management), oproti předchůdci je lehčí a má nabízet také lepší jízdní vlastnosti.

Letošní ročník autoshow v Los Angeles se koná mezi 28. listopadem a 9. prosincem. První dva dny jsou novinářské, pro veřejnost budou brány výstaviště otevřeny od 30. listopadu.

Redakční tip: Jízdní dojmy z Porsche Boxster S

David Bureš
Diskuze (0)